317 Vizualizari

Mingea inteligenta pentru caini si pisici

sursa foto: thegadgetflow.com

Recent a fost inventata o minge inteligenta care poate fi controlata cu ajutorul unui smartphone. Sistemul permite si supravegherea animalelor de companie, relateaza, potrivit Agerpres, 20minutes.ch.

Mingea este destul de solida incat sa reziste ghearelor si maxilarelor cainilor si pisicilor. Inventia, numita PlayDate, i-a castigat pe internauti pe platforma de finantare participativa Indiegogo. Inventatorii au avut nevoie de donatii de 60.000 de dolari ca sa poata comercializa mingea inteligenta pentru caini si pisici. Au strans in cele din urma peste 352.000 de dolari.

Mingea poate fi actionata de la distanta de pe ecranul tactil al unui smartphone datorita unei camere integrate si a aplicatiei mobile dezvoltate in acest sens, care poate rula atat pe dispozitivele iOS, cat si pe Android.

Prin intermediul aplicatiei mobile mingea poate fi dirijata in orice directie si poate interactiona cu animalul, care astfel poate fi filmat, fotografiat, auzit sau chiar i se pot transmite acestuia diferite comenzi, pentru ca mingea are integrat un microfon.

Acest gadget nu este insa primul de acest tip. Si LG a realizat un robot de supraveghere in forma de sfera, Rolling Bot. Acesta poate fi actionat de la distanta, poate fi jucarie pentru animal sau chiar servi ca telecomanda pentru diferitele aparate din gospodarie.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X