Sari la conținut
Home » Despre igiena animalului de companie. Îmbăierea câinilor în funcție de rasă și vârstă

Despre igiena animalului de companie. Îmbăierea câinilor în funcție de rasă și vârstă

Cei mai mulți câini preferă să sară peste momentul băii, dar îmbăierea câinelui joacă un rol important în sănătatea blănii și a pielii. Mențin câinele curat și lipsit de paraziți. Și, bineînțeles, există și avantajul suplimentar de a vă face câinele mai plăcut.

Cât de des ar trebui să îmi îmbăiez câinele

Deși câinii nu au nevoie de spălături zilnice, așa cum facem noi, au nevoie de băi regulate, dar cât de regulate depinde de mai mulți factori, cum ar fi mediul în care trăiește câinele și tipul de blană.

Medicul veterinar vă poate da sfaturi cu privire la cât de des este adecvată baia pentru fiecare câine în parte. Îmbăierea o dată pe lună funcționează pentru majoritatea câinilor. Cei cu blană deasă, cum ar fi Basset Hounds, ar putea avea nevoie de îmbăiere chiar și o dată pe săptămână.

Multe rase cu păr scurt și blană netedă, cum ar fi Beagle și Weimaraner, se descurcă foarte bine cu băi mai puține.
Rasele cu blană hidrofobă, cum ar fi Golden Retriever și Marele Pirineu, ar trebui să fie îmbăiate mai rar, pentru a-și păstra uleiurile naturale.

Malamuții se descurcă cel mai bine cu mai puține băi și cu multă periere suplimentară

Câinii cu blană groasă și dublă, cum ar fi Samoyedii, Malamuții și alte rase nordice, se descurcă cel mai bine cu mai puține băi și cu multă periere suplimentară, care îi scapă de părul mort și ajută la distribuirea uleiurilor naturale care mențin sănătatea pielii și a blănii câinelui dumneavoastră.

Desigur, dacă animalului de companie îi place să înoate, este obsedat de bălțile de noroi sau locuiește la țară și se rostogolește mult în cine știe ce, atunci este posibil să doriți să faceți baie mai des decât dacă același animal de companie ar locui într-un apartament din suburbii, potrivit dogtime.com.

Acestea fiind spuse, evitați să faceți baie mai des decât este cu adevărat necesar, altfel veți lipsi blana câinelui de uleiurile sale naturale, ceea ce o va face uscată și mai predispusă la mătreață, încrețituri și covorașe. Unele șampoane pot usca sau irita pielea câinelui mai mult decât altele, caz în care ar trebui să faceți baie mai rar sau să încercați un alt șampon.

Unde ar trebui să-mi spăl animalul de companie

Părinții câinilor de talie mică au un avantaj; pot pur și simplu să arunce câinele într-o chiuvetă sau într-o cadă de rufe. Dar, dacă nu-ți poți băga câinele într-o chiuvetă, atunci probabil că va trebui să folosești cada de baie sau să intri cu el în duș și să folosești o duză detașabilă.

O cadă portabilă pentru câini este, de asemenea, o opțiune. În timp ce unele căzi sunt fabricate din plastic greu, altele sunt pliabile și pot fi folosite cu ușurință afară sau în spălătorie sau în camera de spălat. Unele magazine de toaletare sau de aprovizionare cu animale de companie închiriază căzi pentru câini și prosoape.

Utilizarea unui furtun de grădină este în regulă dacă animalul de companie este cu adevărat murdar și dacă vremea este bună, dar faceți din aceasta o experiență ocazională. Câinilor nu le place să le fie frig mai mult decât nouă, iar multora nu le place să fie „împușcați” cu un furtun.