Sari la conținut
Home » Cum să alegi cele mai bune recompense pentru câini. Avantaje și dezavantaje

Cum să alegi cele mai bune recompense pentru câini. Avantaje și dezavantaje

sursă foto: thenews.co.ro

Bunătățile pentru câini sunt o modalitate excelentă de a arăta companionului tău canin un pic de dragoste în plus. Aceste produse alimentare speciale pot fi orice, de la biscuiți de casă la o bucățică de friptură din farfuria dumneavoastră. Cu toate aceste opțiuni, cum poți alege răsfățul potrivit pentru câinele tău?

Avantajele tratamentelor pentru câini

Toți câinii merită un răsfăț ocazional. Tratamentele pot fi un lucru bun. Unele sunt concepute pentru a îmbunătăți sănătatea dentară canină.

O mâncare preferată poate oferi, de asemenea, o motivație excelentă pentru câinele dumneavoastră în timpul antrenamentului sau atunci când doriți pur și simplu să încurajați un comportament bun.
Acest lucru contribuie în mare măsură la întărirea legăturii dintre dumneavoastră și câinele dumneavoastră.

Atunci când recompensele bune sunt atât de bune

Multe dintre recompensele care câinii le iubesc cel mai mult sunt bogate în grăsimi sau zaharuri. Acestea pot fi o cauză ascunsă a creșterii în greutate, deoarece este ușor să pierdeți din vedere cantitatea de dulciuri pe care le distribuiți pe parcursul unei zile.

Supraponderabilitatea îi expune pe câini la un risc mai mare de a avea o serie de probleme de sănătate. În funcție de nivelul de activitate, un câine de 20 de kilograme poate arde doar 700 de calorii pe zi. Dacă un biscuit mare pentru câini conține 100 de calorii, doar două sau trei dintre acestea adăugate la dieta sa zilnică obișnuită pot împinge cățelul dumneavoastră la exces.

În situația în care câinele dumneavoastră este supraponderal, păstrați dulciurile doar pentru ocazii foarte speciale sau alegeți dulciuri cu conținut scăzut de calorii.

Dezavantajul resturilor de masă

Este greu să reziști acelor ochi căprui rugători de sub masă, dar dacă cedezi, s-ar putea să creezi un monstruleț care cerșește constant. Resturile de masă tind să fie bogate în grăsimi și zahăr și pot deranja digestia câinelui dumneavoastră, precum și să îi strice apetitul pentru hrana echilibrată din punct de vedere nutrițional pe care ar trebui să o mănânce.

Resturile de masă contribuie, de asemenea, la obezitate. Ar fi mai bine să vă țineți câinele departe de sufragerie atunci când familia mănâncă.

Găsirea dulciurilor potrivite. Nu privați câinele, dar cum alegeți bunătățile potrivite?

Alegeți dulciuri formulate special pentru câini. Acestea sunt concepute pentru a mulțumi palatul cățelușului dumneavoastră fără a-i supăra burtica. Încercați să îi oferiți legume proaspete, cum ar fi morcovi, fasole verde sau broccoli. Acestea sunt sărace în calorii și bogate în fibre.

Cu toate acestea, unele alimente de masă pot fi dăunătoare sau toxice pentru câini. Nu vă hrăniți niciodată câinele cu ceapă, ciocolată, struguri sau stafide. Întrebați medicul veterinar despre alte alimente înainte de a le oferi câinelui dumneavoastră.

Țineți evidența caloriilor din dulciuri și scădeți-le din dieta zilnică totală a câinelui dumneavoastră pentru a preveni excesul de indulgență.

Asigurați-vă că animalul de companie mănâncă hrană echilibrată din punct de vedere nutrițional înainte de a vă sătura de dulciuri. Încercați să mențineți dulciurile la mai puțin de 10 la sută din dieta câinelui dumneavoastră.

Având în vedere gama vastă de dulciuri pentru câini disponibile, faceți tot posibilul pentru a face alegeri înțelepte. Verificați ingredientele și conținutul de grăsimi. Adresați-vă medicului veterinar pentru a afla ce fel de dulciuri sunt potrivite pentru animalul dumneavoastră de companie. Dacă animalul de companie este sănătos și are o dietă echilibrată, o răsfăț ocazional sănătos îi va îmbogăți viața, informează dogtime.com.