Sari la conținut
Home » Obezitatea este o problemă comună a felinelor. Cum să calculați cât de multă hrană umedă are nevoie pisica

Obezitatea este o problemă comună a felinelor. Cum să calculați cât de multă hrană umedă are nevoie pisica

Să-ți împarți viața cu o pisică este cu siguranță o recompensă. Dar a fi un iubitor de animale și a avea în același timp și o pisică implică și multă responsabilitate, mai ales atunci când vine vorba de a stabili cât de multă hrană trebuie să-i dai.

sursă foto:nootspet
pisica savurează un pește; sursă foto:nootspet

Hrănirea pisicilor este mai complicată decât simpla distribuire a câtorva crochete ici și colo; trebuie să luați în considerare mai mulți factori, mai ales dacă alegeți să îi dați pisicii dumneavoastră hrană umedă. Identificarea cantității de hrană umedă poate deveni complicată, dar suntem aici pentru a vă ajuta.

De ce este importanta să calculați cât de multă hrană umedă are nevoie pisica

Poate vă întrebați de ce este important să determinați cantitatea exactă de hrană umedă pe care ar trebui să i-o dați pisicii dumneavoastră? Începând cu 2017, se estimează că 60% dintre pisicile din SUA sunt clasificate ca fiind clinic supraponderale sau obeze. Asta înseamnă aproximativ 56,5 milioane de pisici sunt prea grele, iar greutatea în plus are un efect dramatic și negativ asupra sănătății felinelor.

Pisica supraponderală prezintă un risc crescut de insuficiență cardiacă congestivă, afecțiuni ale pielii, infecții, diabet zaharat, complicații asociate cu anestezia și intervențiile chirurgicale, lipidoză hepatică (o boală hepatică potențial fatală) și unele tipuri de cancer.

Hrănirea pisicilor cu hrană umedă nu este niciodată la fel de simplă ca și cum ai deschide o cutie și le lași să mănânce până se satură. Pisicile de interior, în special, au tendința de a arde puține calorii pe parcursul zilei și se plictisesc, ceea ce știm cu toții că poate duce la o alimentație excesivă și la creșterea în greutate.

Părinții animalelor de companie trebuie să adopte o abordare strategică în ceea ce privește măsurarea hranei pentru pisici pentru a preveni sau a face față creșterii în greutate la pisici.

Cât de multă hrană umedă ar trebui să îi dau pisicii mele?

Pentru început, cereți ca pisica dumneavoastră să fie evaluată de un medic veterinar. Acesta o va cântări, va identifica greutatea ideală și va determina numărul de calorii pe care ar trebui să le consume zilnic pentru a atinge acest obiectiv.

Un calculator de calorii pentru animale de companie vă poate ajuta, de asemenea, să vă orientați. În cazul în care pisica dumneavoastră este foarte supraponderală, medicul veterinar vă poate recomanda hrană pentru pisici cu prescripție medicală pentru pierderea în greutate.

În continuare, uitați-vă la eticheta hranei umede a pisicii dumneavoastră. În cel mai bun caz, instrucțiunile de hrănire vor fi oarecum vagi și cu siguranță nu se aplică fiecărei pisici în orice situație. Ajută să faceți niște calcule. Conținutul caloric al unei mâncăruri umede pentru pisici ar trebui să fie listat undeva pe etichetă.

Porțiuni de hrană pentru pisici contează

Pisicile cărora le este greu să se mențină subțiri ar trebui hrănite cu mai multă atenție. cu mai multă hrană pentru pisici mai degrabă în parcursul zilei, decât să aibă acces la hrană 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Cât de des ar trebui să vă hrăniți pisica? Dumneavoastră și medicul veterinar puteți discuta despre frecvența potrivită în funcție de situația existentă. Dar, în general, pisicile se simt cel mai bine atunci când mănâncă mai multe mese mai mici pe parcursul zilei cel puțin două, dar mai multe ar putea fi mai bine, potrivit petmd.com.

Nu ar fi logic să o hrăniți cu trei mese a câte o conservă fiecare, cu o treime de conservă în plus adăugată la ultima masă a zilei? Oricare ar fi decizia dumneavoastră, împărțiți pur și simplu numărul de conserve pe care trebuie să le dați într-o zi la numărul de mese pe care doriți să le oferiți și veți avea porția potrivită pentru fiecare masă.

Dacă urmăriți greutatea pisicii dumneavoastră, va trebui să micșorați, de asemenea, caloriile furnizate de orice dulciuri pe care le dați, precum și de orice hrană uscată pe care o oferiți. Dacă vă ajută, țineți un jurnal cu obiectivele zilnice de aport caloric și apoi urmăriți mâncarea și bunătățile pe care le oferiți pe parcursul zilei pentru a vă ajuta să mențineți greutatea pisicii la zi.