Sari la conținut
Home » „De ce mă mușcă pisica fară motiv?” Medicul veterinar explică cum să opriți acest comportament agresiv

„De ce mă mușcă pisica fară motiv?” Medicul veterinar explică cum să opriți acest comportament agresiv

pisică agresivă

Pisicile adulte își mușcă stăpânul din mai multe motive. Fie încearcă să vă atragă atenția sau poate le este fică de ceva, de exemplu, de soneria de la ușă, un televizor dat prea tare, un câine sau chiar o pisicuță fără stăpân care trece pe lângă casă.

Al treilea motiv pentru care pisica ar putea să vă muște ori este speriată ori au dureri. Unele feline se vor bucura să fie mângâiate într-o clipă și vă vor mușca în următoarea.

Cum să vă opriți pisica din mușcat

Abordați orice problemă de sănătate. Dacă pisica dumneavoastră are dureri, acesta poate fi motivul pentru care mușcă. În acest caz, durerea pisicii trebuie să fie rezolvată înainte de a lua în considerare aceste alte metode.

Dacă mușcă, împingeți mâna în fața ei în loc să vă îndepărtați. Poate părea crud, dar dacă nu reacționați așa cum se așteaptă ea, împingându-i mâna în față în loc să vă retrageți de durere, s-ar putea să nu o mai facă niciodată.

Puteți de asemenea să răspundeți cu aceeași monedă, bine, nu este cazul să o mușcați. Dacă își pune dinții pe tine, chiar dacă nu este o mușcătură, șuieră la ea și faceți-o să știe că acest comportament este inacceptabil.

Țineți un obiect care face zgomot sau o sticlă de apă lângă canapeaua unde v-a mușcat în trecut. Aceasta este o metodă foarte controversată și ar putea sfârși prin a face ca pisica să se ascundă mai degrabă în loc să stea în poala dumneavoastră. Nu vă mângâiați pisica. Aceasta este o recomandare bună doar dacă pisica dumneavoastră v-a mușcat atunci când a fost suprastimulată. Dacă acesta este cazul, răspunsul este să diminuați stimularea.

O posibilă rețetă de la medicul veterinar ar putea salva situația

Obțineți o rețetă de la medicul veterinar pentru un medicament care să modifice starea de spirit. Va trebui să discutați cu medicul veterinar local despre un medicament precum Clomicalm sau Prozac care poate reduce problemele de mușcături și agresivitate. Puneți-o la somn. Aceasta este o ultimă soluție, dar, dacă toate celelalte eșuează, poate fi necesară.

Rănile  provocate de pisici se infectează adesea cu numeroase bacterii și necesită, cel puțin, terapii puternice cu antibiotice. Deși câinii mușcă mai des decât pisicile, 75% dintre mușcăturile care necesită antibioterapie provin de la pisici și nu de la câini.

Unele dintre aceste mușcături, dacă nu sunt tratate prompt, pot duce în cazuri extreme chiar la amputare. Între 25 și 60% dintre mușcăturile de pisică care nu sunt tratate agresiv duc la șoc septic, meningită și deces, potrivit pethelpful.com