Sari la conținut
Home » Ce înseamnă când coada unei pisici devine stufoasă?

Ce înseamnă când coada unei pisici devine stufoasă?

Unele pisici vor zgâria în jurul bolurilor de mâncare și apă  și vor folosi aceeași acțiune care este în mod normal asociată cu obiceiurile de toaletă în litieră.

Există o serie de teorii cu privire la acest comportament. Una dintre ele sugerează că pisica, care nu dorește să consume întregul conținut al bolului său, încearcă să îl acopere pentru a se întoarce la el mai târziu.

Comportamentele pisicii explicate

O altă teorie sugerează că pisica nu găsește mirosul mâncării deosebit de atrăgător, iar acoperirea este o încercare de a curăța zona și de a elimina conținutul ofensator.

Dacă acest comportament devine o problemă pentru dumneavoastră, poate că ar fi bine să îi dați mese mai mici și mai frecvente sau să îi oferiți hrană uscată, iar atunci „resturile” nu vor mai reprezenta o problemă.

Atunci când se nasc pentru prima dată, pisicuțele depind în totalitate de mama lor pentru hrană. Atunci când sug de la sânii mamei, ei calcă cu labele din față alternativ pe corpul acesteia pentru a stimula fluxul de lapte.

Dacă pisica se frământă în poala sau pe piept atunci când o îmbrățișați, acest lucru arată că asociază natura intensă și sigură a relației dumneavoastră cu cea a mamei sale, pe vremea când era un mic pisoi. Unele pisici vor duce procesul cu un pas mai departe și vor dribla necontrolat, deoarece anticipează alimentarea cu lapte pe care frământarea o prezice de obicei.

Pisicile renunță la acest comportament atunci când încetează să mai fie necesar, dar câteva dintre ele îl vor păstra până la vârsta adultă, în special atunci când se află în prezența cuiva cu care se simt în siguranță sau când se urcă pe o pernă sau o pătură deosebit de pufoasă.

De ce își pufnește coada pisica

O pisică are capacitatea de a-și pufni coada și blana de-a lungul spatelui pentru a sta dreaptă, în unghi drept față de piele, ceea ce se numește piloerecție. Acest lucru îi conferă pisicii o siluetă mult mai mare și este folosit, împreună cu un spate arcuit și o poziție laterală, pentru a semnala agresivitatea defensivă altor pisici.

Unele pisici care se sperie brusc își vor umfla instinctiv coada înainte de a investiga puțin mai mult pericolul perceput. Motivația pisicilor de a bea nu este legată de foame, astfel încât multe pisici se simt derutate atunci când bolurile de apă sunt puse la dispoziție direct lângă zona lor obișnuită de hrănire.

Unele pisici se adaptează relativ ușor la această configurație ciudată, dar altele resping apa ca fiind nepotrivită și caută alte surse mai acceptabile.

Robinetele, paharele cu apă, vazele și bolurile pentru peștișori aurii sunt toate potențiale surse de stingere a setei, dar cea mai bună opțiune este să puneți la dispoziție recipiente de băut dedicate în locații alternative, la distanță mare de hrana pisicii dumneavoastră.

Unele pisici preferă, de asemenea, apa curgătoare, astfel încât pot fi achiziționate fântâni de băut pentru animale de companie ca o sursă mai practică decât un robinet care picură constant, potrivit icatcare.com.