Sari la conținut
Home » De ce își fugăresc câinii coada: 3 motive

De ce își fugăresc câinii coada: 3 motive

Câte mese trebuie să aibă câinele pe zi?

De ce își fugăresc câinii coada? Dacă sunteți proprietarul unui câine, probabil că v-ați văzut cățelușul fugărindu-și coada din când în când. Uneori poate fi doar o urmărire ciudată și rapidă, iar alteori câinele dvs. poate semăna cu o tornadă, învârtindu-se în jurul cozii în goană după ea.

Atunci când este doar ocazional și nu pare să-i facă niciun rău câinelui dumneavoastră, este de obicei un comportament inofensiv. Cu toate acestea, dacă urmărirea cozii pare a fi obsesivă, atunci ar putea exista o problemă de sănătate a câinelui.

De ce își fugăresc câinii coada?

Câinii își fugăresc cozile din mai multe motive. Printre acestea se numără: plictiseală, excitare, confruntarea cu purici, expulzarea unei anumite energii (mai ales la căței) sau ceva grav, cum ar fi o rană. Dacă credeți că acesta din urmă este cazul, asigurați-vă că luați legătura cu medicul veterinar.

Aceste motive enumerate sunt câteva explicații comune pentru care câinii își fugăresc coada, dar avem și mai multe informații mai jos. Iată șase motive detaliate pentru care câinii își fugăresc coada.

1. Poate fi cauzată de plictiseală

De ce își fugăresc câinii coada: Caine care mușcă
De ce își fugăresc câinii coada: Caine care mușcă propria lui coadă

Uneori, câinii își fugăresc coada din cauza plictiselii. Acest lucru se poate datora faptului că sunt lăsați singuri cea mai mare parte a zilei. De asemenea acesta poate fi un semn și că nu primesc suficientă stimulare mentală sau fizică.

Urmărirea cozii le permite să se distreze pentru o vreme și, de asemenea, le permite să își expulzeze o parte din energia acumulată.

Din fericire, dacă urmărirea se datorează plictiselii, este ușor de rezolvat. Creșteți-le activitatea zilnică prin adăugarea mai multor plimbări regulate la rutina lor și aduceți câteva jocuri fizice și mentale.

2. De ce își fugăresc câinii coada: Dorința de a descoperi lucruri

La fel ca în cazul copiilor umani, cățeilor le place să descopere mai multe despre lumea lor cu ajutorul gurii. Așadar, un posibil răspuns la motivul pentru care câinii își fugăresc cozile ar putea fi pur și simplu pentru că sunt căței!

Pe măsură ce cresc, ei învață lucruri noi despre ei înșiși și își descoperă într-un fel anatomia. De asemenea, cățeii sunt incredibil de jucăuși, așa că s-ar putea să își vadă coada doar ca pe o jucărie distractivă pe care să o urmărească, dar nu vă faceți griji, probabil că acest comportament va dispărea odată cu vârsta.

3. Puricii și căpușele

Un alt motiv posibil din spatele motivului pentru care câinii își urmăresc coada poate fi din cauza puricilor sau căpușelor. Uneori, coada lor poate deveni foarte mâncărime ca urmare a unei infestări și ar putea să își alerge coada pentru a încerca să o muște și să amelioreze o parte din mâncărime, potrivit purina.

Dacă credeți că acest comportament se datorează puricilor și căpușelor, verificați-i pielea pentru a găsi dovezi – puteți observa pete mici, de culoare maro închis până la negru în blană și, în unele cazuri, pot apărea și pete de chelie ca urmare a lingerii sau scărpinării excesive.