Sanatate & Dresaj

Agresivitatea și-apus amprenta asupra câinelui tău? Diferite tipuri de dresaj care s-au dovedit benefice

Unii câini vor fi agresivi cu pisicile noi, dar se vor descurca foarte bine în preajma pisicilor cu care au crescut. De obicei, se întâmplă pentru că nouă „colegă de apartament” fuge de ei, iar când câinii văd o pisică fugind, le stimulează apetitul de pradă.

Dacă patrupedul are un instinct de pradător ridicat, un comportament agresiv față de câini, acest comportament este considerat normal de patruped.

Cum să dresăm un câine agresiv

De asemenea, este posibil să aibă o problemă de sănătate care se agravează pe măsură ce îmbătrânește. Aproximativ 15% din toți câinii evaluați pentru probleme de agresivitate au sfârșit prin a avea probleme de sănătate.

Dacă îl duceți la control și totul este normal, următorul pas este să vă concentrați pe dresaj. Niciun câine nu este prea bătrân pentru a învăța și există mai multe tipuri diferite de dresaj care s-au dovedit a ajuta câinii agresivi.

Sesiunile de antrenament scurte și mai frecvente au mai multe șanse de a ajuta decât o dată pe zi sau de câteva ori pe săptămână. Toți câinii trebuie să învețe regulile de bază (șezi, jos, stai) și alte comenzi importante, cum ar fi „lasă-l” și „lasă-l jos”.
„Reactivitatea” este atunci când un câine răspunde la ceva din mediul său. Atunci când răspund agresiv, acesta este considerat un răspuns inadecvat, dar câinii pot fi antrenați să fie mai puțin reactivi prin relaxare.

Contra-condiționarea este o formă de dresaj prin relaxare; poate fi foarte utilă pentru a învăța un câine să fie mai puțin reactiv și mai calm, dar, desigur, trebuie să recunoașteți la ce este reacționează câinele, potrvit  pethelfpul.com

 Cum se rezolvă agresivitatea câinelui

Obișnuința: Acesta este un tip specific de dresaj în care câinele se obișnuiește cu ceea ce îl face agresiv pentru că este expus în mod repetat la acest lucru. Este posibil să doriți să apelați la serviciile unui dresor de obediență cu experiență, dar este, de asemenea, ceva ce puteți face singur atunci când vă dați seama care este declanșatorul agresivității. Acest tip de dresaj are mult mai multe șanse să ajute la agresivitatea câinelui.

Îmbunătățirea comunicării: Atunci când începeți să antrenați mai frecvent, comunicarea va fi îmbunătățită. Câinele tău va începe să se uite la tine pentru semnale, comenzi și recompense. Petrecând mai mult timp pe toate tipurile de dresaj va reduce agresivitatea și vă va învăța să recunoașteți semnele câinelui dumneavoastră înainte ca acesta să reacționeze.

Acest articol este preluat de pe platforma pethelfpul.com și nu este menit să înlocuiască diagnosticul, prognosticul, tratamentul, prescripția sau sfatul formal și individualizat al unui medicul veterinar. Animalele care prezintă semne și simptome de suferință trebuie să fie consultate imediat de un medic veterinar.

Recent Posts

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

2 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

2 zile ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

2 zile ago

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci! Acestea sunt câteva sfaturi adunate de la…

3 zile ago

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și el alături de acesta

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și…

3 zile ago

Cât de des pot fi spălate pisicile

Cât de des pot fi spălate pisicile în condițiile în care se știe că pisicilor nu…

3 zile ago

Parteneri

  • DOCTORUL ZILEI

Pelagra

  • DOCTORUL ZILEI

Pelagra