Sari la conținut
Home » Agresivitatea la câini! Motivele pentru un astfel de comportament

Agresivitatea la câini! Motivele pentru un astfel de comportament

  • de
câini

Din cuprinsul articolului

Agresivitatea la câini! Motivele pentru un astfel de comportament.

O problemă des întâlnită la câini!

Un câine care afișează un comportament agresiv poate deveni extrem de dificil de controlat pe viitor. Se pare însă că această problemă are și o rezolvare, dacă reușim să identificăm acest comportament cât mai curând posibil. Cele mai ușoare soluții ar fi cursurile de dresaj canin și recuperare comportamentală canină, însă trebuie să știm cu adevărat și cauza pentru care un patruped adoptă o astfel de reacție.

Astfel, printre principalele motive pentru care un câine este agresiv se numără:

  1. simptome ale unei boli: problemele medicale pot schimba în rău comportamentul patrupedului, asta din cauza suferinței pe care este nevoit să o îndure. În cazul în care această reacție agresivă apare în mod subit, o vizită la medicul veterinar este cea mai bună soluție.
  2. frustrarea din diferite motive: cunoscută mai ales sub denumirea de agresivitate redirecționată, câinele poate deveni agresiv în momentul în care își dorește să ajungă la un obiect și nu reușește.
  3. sentimentul exagerat de protecție al teritoriului: patrupedul poate exagera cu un comportament excesiv de protecție al casei și al familiei, dus către o agresivitatea periculoasă.
  4. refuzul și agresivitatea în momentul în care îi este pusă lesa:Agresivitatea în lesă este de obicei îndreptată către alți câini și se știe că provine din faptul că câinele tău nu se simte în largului lui. Orele de educație canină il pot ajuta să se acomodeze cu lesa și hamul.
  5. anxietate: anxietatea poate fi cauzată de sosirea unui nou membru al familiei sau mutarea într-o casă nouă.
  6. frica este cel mai frecvent motiv pentru care câinii se comportă agresiv față de alți câini. Comportamentul bazat pe frică apare adesea prin lipsa unei socializări adecvate, experiențe negative din trecut cu alți câini sau abuzuri din partea stăpânilor.

În cazul în care animalul de companie dezvoltă un astfel de comportament, orele de dresaj sau recuperare comportamentală alături de un expert reprezintă soluția cea mai sigură și simplă.