Sari la conținut
Home » De ce este important sfatul medicului veterinar înainte de a trata animalele de companie împotriva paraziților

De ce este important sfatul medicului veterinar înainte de a trata animalele de companie împotriva paraziților

Sfatul medicului veterinar înainte de a trata animalele de companie împotriva paraziților este important pentru stăpân, întrucât va fi mai bine și mai corect informat despre toți pașii pe care trebuie să îi facă în procesul de deparazitare.

Pandemia de COVID-19 a creat multe neplăceri și probleme, afectând multiple ramuri ale vieții oamenilor, printre care și rutina stăpânilor de animăluțe de companie, din cauza faptului că vizita la medicul veterinar a fost din ce în ce mai rară.

În acest context, inițiativa Protect Our Future Too (POFT) a demarat un sondaj cu scopul de a înțelege care a fost impactul creat de restricțiile și provocările cauzate de pandemie asupra proprietarilor de animale de companie și a medicilor veterinari.

Totodată, POFT  a ținut să prezinte iubitorilor de animale 3+1 motive pentru care este recomandat să ceri ajutorul unui medic veterinar înainte de a trata animalele de companie împotriva paraziților.

Totodată, sfatul medicului veterinar înainte de a trata animalele de companie împotriva paraziților este recomandat, întrucât stăpâni au nevoie de informații de specialitate și de un control complex pentru a lua cea mai bună decizie pentru animăluț în cadrul acestui proces.

Câteva motive pentru care este bine să ceri sfatul medicului înainte de acest proces

  1. Paraziții se adaptează mai repede decât oamenii la schimbările climatice

Din cauza schimbărilor sezoniere, protecția împotriva paraziților a devenit extrem de esențială: Babesioza este acum din ce în ce mai des întâlnită la câini, este constatarea a 57% dintre medicii veterinari din România. Această protecție este importantă pe tot parcursul anului, în fiecare anotimp, însă stăpânii de animale de companie ar trebui să fie și mai precauți vara.

  1. Este recomandat un control amănunțit înainte de această operațiune

Medicul veterinar ne poate ajuta cu anumite cunoștințe complexe despre acest proces de deparazitare, cât și cu alegerea soluției antiparazitare potrivite animalului nostru de companie. De asemenea, el este în măsură să evalueze starea de sănătate a patrupedului, îi poate efectua protecția neceară și un control complex.

  1. Medicul veterinar te poate ajuta să iei cele mai bune decizii

Vizita la veterinar te scapă de probleme, fiindcă ai posibilitatea să alegi protecția cea mai indicată și mai bună pentru patruped, cât și cea mai rezistentă.

Ultimul motiv este faptul că pandemia a produs schimbări majore în societate, cât și în viețile oamenilor. Am petrecut mai mult timp acasă și animalele de companie s-au bucurat de prezența noastră pentru o perioadă mai lungă.

Astfel că, stând acasă, din ce în ce mai mulți oameni și-au luat un animal de companie. În acest caz, este recomandat ca aceștia să apeleze la un medic veterinar ori de câte ori vor să afle mai multe despre nevoile animalelor de companie, cât și cum să ia cele mai bune decizii pentru sănătatea acestora, în cazul de față, să discute despre protecția adecvată împotriva paraziților.