Sari la conținut
Home » Agresivitatea la câini! Cum îți dai seamă că patrupedul este pregătit să atace

Agresivitatea la câini! Cum îți dai seamă că patrupedul este pregătit să atace

sursă foto:stirileprotv.ro; câinii agresivi trebuie sp poarte botniță

Poate credeți că cel mai bun prieten al dumneavoastră nu v-ar mușca niciodată pe dumneavoastră sau pe o altă persoană, dar chiar și cel mai prietenos câine poate mușca în circumstanțele potrivite. 

Dacă un câine se teme fie pentru că este abordat de un străin, fie pentru că se află într-o situație nouă și înfricoșătoare. Dacă un câine are dureri din cauza unei boli sau a unei răniri, acesta poate pocni ca o modalitate de a se proteja. De asemenea, un câine poate mușca pur și simplu pentru că este confuz sau stresat.

Când este pregătit un câine să atace

Următoarele semne că un câine este pe cale să muște sunt: își arată dinții, mârâie, evită contactul vizual, are blana ridicată pe spate și i se poate vedea albul ochilor. Prevenirea este cea mai bună cale de acțiune și este important să nu vă apropiați sau să nu atingeți niciodată un câine pe care nu îl cunoașteți sau care pare agresiv.

Respectați întotdeauna spațiul și limbajul corporal al unui câine și nu provocați sau necăjiți niciodată un câine. Să sperăm că nu veți fi mușcat niciodată, dar dacă se întâmplă ce este mai rău este important să solicitați imediat asistență medicală pentru a preveni infecția sau alte răni.

Mârâielile  sunt probabil cele mai evidente semne că un câine este pe cale să muște. Câinii mârâie pentru a vă anunța că sunt nefericiți sau că nu se simt bine. Dacă un câine se manifestă astfel atunci când te apropii de el, este timpul să îi dai spațiu.

Fiți atenți la momentele în care câinele mârâie sau pocnește. Se întâmplă atunci când vă apropiați de el când mănâncă, când se apropie străini sau când îl atingeți în timp ce doarme? Știind ce determină mârâitul și pocnetul vă permite să gestionați problema și să modificați comportamentul câinelui.

Mișcarea cozii

Acesta este unul dintre semnele pe care mulți oameni îl consideră surprinzător. Dresorii de câini îi aud adesea pe stăpâni comentând că patrupedul lor dădea din coadă până în momentul în care a mușcat pe cineva. Dar fiți atenți la modul în care câinele dumneavoastră dă din coadă.

Un câine fericit își poate mișca coada și își poate implica tot corpul. Un câine care este pe cale să muște este de obicei destul de rigid, iar coada lui va fi îndreptată în sus și se va mișca mai repede înainte și înapoi. Acesta poate fi un semn al unei iminente mușcături de câine.

Atunci când câinii sunt speriați sau excesiv de stimulați, puteți vedea cum li se ridică părul de pe spate. La unii câini, doar părul de pe ceafă, între umeri, se ridică. Alți câini îl au la nivelul gâtului și, de asemenea, lângă coadă. În continuare, alți câini pot avea o creastă de păr care se ridică pe întreaga lungime a spatelui. Dacă observați că un câine are coada ridicată, este un semnal că ar trebui să vă îndepărtați, informează thepsrucepets.com.