Sari la conținut
Home » S-a întâmplat în istorie. Marele Napoleon Bonaparte învins de un ”batalion” de iepuri

S-a întâmplat în istorie. Marele Napoleon Bonaparte învins de un ”batalion” de iepuri

sursă foto: we are the mighty

Istoria ne-a învățata că Napoleon Bonaparte, marele rege al Franței a mâncat papară mare la Waterloo, însă, legenda spuna că în urmă cu doat câțiva ani, cel care a pus pe jar întraga Europă a suferit cea mai mare umilință militară, aparent împăratul Franței fost pus pe fugă de o mare armată de iepuri furioși.

Fără doar și poate, Napoleon Bonaparte are locul său în istorie. Născut în Corsica avea să devină unul din cele mai marii genii militare din toate timpurile, în timpul domniei sale a reușit să stăpânească un întreg continent. În pofida CV-ului ilustru, împăratul Franței a avut parte și de ghinioane pe câmpul de luptă.

Napoleon a fost înfrânt de un grup de iepuri furioși

Unul dintre aceste evenimente este iterat de cei de la mentagloss.com, care, afirmă că tunurile britanicilo de la Waterloo au fost defapt pistol cu apă, în comparați cu furia unor mici iepurași care au luptat pentru a lor supraviețuire.

Întâmplarea avea să se consume undeva prin 1807, moment la care Napoleon a dorit să sărbătorească succesul unei lupte printr-o partidă de vânătoare. Prin urmare, unul din puținii săi oameni de încredere, Alexadre Berthier a organizat vânătoarea cu pricina, invitând de altfel, mai toți comandanții armatei franceze.

Marele Napoleon pus pe fugă de o armată de iepuri

Deși informațiile referitoare la numărul precis de iepuri adunați nu este precis, unele surse înaintează un număr de 300, altele 3.000. Touși, indiferent de numărul de iepuri, cert este că micuțele animale erau de fapt niște mingi furioase de blană, dat fiind faptul că vânătoarea a fost considerată un eșec total.

Spre surprinderea tuturor, în special a împăratului Napoleon și al comandanților săi, iepurii, în loc să fugă, și-au pus forțele la comun și au început să-l atace pe ”ăl” mai mare geniu militar din sec. XIX. În primă fază, comandații chiar s-au amuzat, însă, amuzamentul lor a durat doar până când și-au dat seama că de fapt au devenit din vânători, vânat.

Ba mai mult, iepurii furioși l-au înconjurat pe Napoleon și chiar l-au făcut să-și piardă echilibrul, după care, la distanță de doar câteva minute, generalul s-a retras de pe câmpul de luptă. Aparent, batalionul de iepuri s-a împărțit în două, încercând să înconjoare trăsura Împăratului și astfel iepurașii au pus pe fugă unul dintre cei mai mari conducători militari ai lumii.