De 269 Vizualizari

Care a fost relația lui Napoleon cu câinii, ce lege a dat acesta

Napoleon Bonaparte, născut la 15 august 1769, în Corsica, a fost un lider politic și militar al Franței, ale cărui acțiuni au influențat puternic politica europeană de la începutul secolului al XIX-lea. În 1799 a organizat o lovitură de stat și s-a proclamat Prim Consul; cinci ani mai târziu s-a încoronat ca Împărat al francezilor.

Un lucru mai puțin cunoscut este că lui Napoleon Bonaparte nu-i plăceau deloc câinii. Se spune că a avut câteva „întâlniri” neplăcute cu aceștia, fiind chiar mușcat de unul dintre câinii Josephinei în timp ce cuplul proaspăt căsătorit se afla în patul nupțial.

Atunci când a devenit împărat al Franței, el a dat o lege prin care se interzicea oricui să-și denumească patrupedul cu numele Napoleon.

Cum istoria se răzbună, scrierile ne spun că viața lui Napoleon Bonaparte a fost salvată de un Newfoundland al cărui nume nu este cunoscut. In timp ce era transportat către insula Elba unde a fost exilat, Napoleon a fost aruncat peste bord. Insă un câine al unor pescari a sărit în apă și l-a ținut la suprafață pe conducatorul care era pe punctul de a se îneca. Napoleon a trăit și a purtat ulterior batalia de la Waterloo unde a fost înfrânt.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X