Sari la conținut
Home » Ce poți da de mâncare unei Șinșila?

Ce poți da de mâncare unei Șinșila?

Ce poți da de mâncare unei Șinșila?

Ce poți da de mâncare unei Șinșila? Șinșila este o rozătoare cu un sistem digestiv foarte sensibil, așa că este esențial să o hrăniți cu o dietă de calitate, adecvată pentru nevoile sale. În mediul lor natural, se hrănesc cu o dietă bogată în vegetație și furaje.

Nu sunt animale concepute pentru diete bogate sau grase. Dietele inadecvate pot provoca ușor tulburări digestive grave. Iată ce mănâncă chinchilla și cum să le asigurați o alimentație sănătoasă.

Ce poți da de mâncare unei Șinșila?

Dietele pe bază de pelete sunt preferabile în fața amestecurilor diverse. Amestecurile pot fi echilibrate din punct de vedere nutrițional în pungă, dar numai dacă chinchilla consumă toate componentele amestecului.

Optați pentru o dietă pe bază de pelete special formulate pentru chinchilla, care să conțină 16-20% proteine, să fie sărace în grăsimi (2-4%) și bogate în fibre (15-20%). Dacă nu puteți găsi hrană de calitate pentru chinchilla, mulți experți recomandă utilizarea temporară a unor pelete de calitate pentru iepuri sau cobai

Au caracteristici nutriționale similare. Această soluție ar trebui folosită doar în cazuri de urgență. Dacă magazinul local nu oferă hrană de calitate pentru chinchilla, puteți comanda online.

Șinșilele au cerințe alimentare specifice, diferite de cele ale altor rozătoare. Sănătatea lor poate fi afectată dacă nu primesc alimente de calitate.

Câta hrană consumă șinșila?

Majoritatea șinșilelor consumă 1-2 linguri de pelete pe zi. Deși nu sunt animale foarte mari consumatoare, este o idee bună să oferiți o mică cantitate de pelete odată pentru prospețime. De obicei, oferirea unei linguri de pelete seara și a uneia dimineața funcționează bine. Puteți ajusta programul în funcție de preferințele individuale ale șinșilei

Unii oameni hrănesc chinchilla cu doar câteva linguri seara. Aceste rozătoare tind să se hrănească mai mult în acest moment al zilei în mediul lor natural.

Chiar și atunci când alegeți o dietă pe bază de pelete bogată în fibre, aceasta trebuie suplimentată cu fân pentru a vă asigura că chinchilla primește o cantitate suficientă de fibre. Fânul ajută la menținerea sănătății dentare și a funcționării corecte a sistemului digestiv.

Hrăniți chinchilla cu cât mai mult fân de calitate, oricât dorește să consume în fiecare zi. Fânul trebuie să fie proaspăt, iar la sfârșitul zilei trebuie îndepărtat pentru a preveni mucegaiul.

Puteți oferi șinșilei și cuburi presate de fân, dar este preferabil să alegeți fânul în formă liberă, cu fibre lungi.

Majoritatea șinșilelor adulte nu ar trebui să fie hrănite exclusiv cu fân de lucernă, deoarece este bogată în proteine, calciu și oxalați, ceea ce poate cauza probleme urinare și altele.

Nu hrăniți chinchilla cu fân umed, care miroase a mucegai sau este decolorat, indiferent de tipul de fân sau culoarea acestuia, conform e-vet.ro.