Sari la conținut
Home » Reguli” generale pentru căsuțele de iepuri. Dimensiunile perfecte pentru țarcul sau cușca animalelor de companie

Reguli” generale pentru căsuțele de iepuri. Dimensiunile perfecte pentru țarcul sau cușca animalelor de companie

foto: descopera.ro

Iepurii pot fi ținuți în aer liber sau în interior, dar, în ambele cazuri, au nevoie de un adăpost adecvat. Locuința lor ar trebui să fie spațioasă, confortabilă și dotată cu tot ce au nevoie (hrană și apă, jucării, litieră etc.), dar nu va fi un loc în care să își petreacă tot timpul.

Sunt animale active și au nevoie de spațiu pentru a se plimba și a țopăi în voie, dacă îi țineți în casă, ar trebui să le oferiți libertate de mișcare în cea mai mare parte a timpului, iar dacă aveți iepuri în aer liber, o curte mare este o necesitate. Dar, pentru o bună parte din zi, iepurașul va sta în țarc, așa că este important să îl faceți confortabil și sigur pentru a-și petrece timpul în el.

Rabbits. Beauty Art Design of Cute Little Easter Bunny in the Meadow. Spring Flowers and Green Grass. Bunnies. Sunbeams

Reguli” generale pentru toate incintele de iepuri

Există atât de multe tipuri diferite de incinte, cotețe, cuști și țarcuri pe care oamenii le folosesc pentru a ține iepurii atât în interiorul caselor lor, cât și afară. Bineînțeles, multe vor depinde de locația în care se află habitatul iepurașului dumneavoastră, deoarece incintele exterioare trebuie să fie bine protejate și izolate, dar există câteva „reguli” generale pe care trebuie să le respecte toate tipurile de incinte pentru iepuri.

Prima este dimensiunea cușca iepurașului sau un coteț trebuie să fie mare și să ofere spațiu suficient pentru ca acesta să se miște, să se joace și să își vadă de ziua lui. Dimensiunea va depinde de numărul de iepuri pe care îi țineți și de mărimea lor, nu este același lucru dacă țineți o pereche de giganți de reproducere în curtea din spate sau un iepuraș pitic micuț în interiorul apartamentului dumneavoastră.

Apoi, toate opțiunile de adăpost pentru iepuri ar trebui să fie realizate din materiale durabile și sigure. Iepurii sunt mari mestecători de tot și de toate și vor încerca să ciugulească în incinta lor. Acesta este motivul pentru care doriți să evitați vopselele și finisajele toxice, firele fragile care pot fi mușcate și chiar ingerate, precum și alte soluții similare nepotrivite.

Iepuri ca animale de companie

Atunci când vine vorba de iepurii de companie care sunt ținuți exclusiv în interior, aceștia ar trebui să aibă liber la o cameră sau o zonă a casei care a fost securizată pentru iepuri pentru a face exerciții și a explora, dar să aibă și o incintă proprie în care să se retragă.

Locuința lor ar trebui să fie suficient de spațioasă, cușca lor ar trebui să fie de cel puțin patru ori mai mare decât dimensiunea lor, ceea ce înseamnă aproximativ 24″ pe 36″ pentru iepurii pitici și de rasă mică cu o greutate mai mică de 2,5 kg și aproximativ 30″ pe 36″ pentru majoritatea iepurașilor de rasă medie și mare. Rețineți, totuși, că acesta este minimul necesar, iar regula de aur în ceea ce privește incintele pentru iepuri este cu siguranță – cu cât mai mare, cu atât mai bine.

Din acest motiv, mulți proprietari de animale de companie optează mai degrabă pentru un cățel sau un țarc de joacă decât pentru o cușcă. Aceasta le oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește dimensiunile și este ușor de instalat și își face treaba foarte bine.

Adăposturi pentru iepurii care sunt ținuți în aer liber

Iepurașii de exterior sunt de obicei acele rase care sunt mai robuste și mai potrivite pentru condițiile mai dure de viață în aer liber dar asta nu înseamnă că nu au nevoie de un adăpost special. Orice iepure este vulnerabil la elementele meteorologice extreme, fie că este vorba de căldură toridă sau de frigul glacial, și sunt animale de pradă care sunt expuse riscului de a fi atacate de diverși prădători, ceea ce va însemna că va trebui să țineți cont de ambele lucruri atunci când planificați o incintă pentru iepurii de exterior.

Pentru a minimiza efectul elementelor, alegeți un loc în curte care să fie la umbră și departe de vânturi, astfel încât iepurașul să nu fie expus ore întregi la căldura directă a soarelui sau să nu fie biciuit de vânturile reci atunci când se schimbă anotimpurile.

Și chiar dacă găsiți un loc bun care să se potrivească, fiți pregătiți ca, dacă locuiți într-o zonă cu vreme extremă, unde iernile sunt la temperaturi sub zero grade și verile sunt foarte călduroase, va trebui să vă duceți iepurele înăuntru în aceste zile – un hambar, un șopron sau un garaj poate fi o alternativă dacă nu puteți să-l aduceți în casă.

Cea mai obișnuită alegere pentru o incintă pentru iepuri în aer liber este o cușcă standard pentru iepuri, de obicei fabricată din lemn netratat în interior, cu un finisaj rezistent la intemperii la exterior, unde iepurii nu pot ajunge la ea. Aceste tipuri de adăposturi trebuie să fie solide, ridicate de la sol pentru a ține la distanță umezeala și frigul și asigurate corespunzător pentru a ține la distanță potențialii prădători care ar putea răni grav sau ucide animalul dvs. de companie, potrivit petguide.com.