Sari la conținut
Home » Câteva sfaturi despre îngrijirea porcușorului de Guineea. Iată cum trebuie să-i aranjezi cușca simpaticului rozător

Câteva sfaturi despre îngrijirea porcușorului de Guineea. Iată cum trebuie să-i aranjezi cușca simpaticului rozător

doi porcușori de Guineea; sursă foto: fera.ro

Nu credem într-un anumit tipar al animalelor de companie de bază, dar unele familii (și persoane) tind să se concentreze pe animale ceva mai mici, decât să dețină câini sau pisici, cel puțin la un moment dat în viața lor. 

S-ar putea fi din cauză că apartamentul tău este prea mic sau călătorești prea mult sau nu vrei să te angajezi la 120 de minute de exerciții fizice pe zi. 

Porcușorii de Guineea reprezintă o opțiune solidă și populară, deoarece sunt amuzanți, drăguți și, în general, trăiesc mult mai mult decât hamsterii sau peștii, chiar până la opt ani. Dar asta doar dacă aveți grijă de ei și asta începe cu cușca.

De cât spațiu are nevoie un porcușor de Guineea?

În primul rând, vrem să menționăm că nu puteți ține un porcușor solitar. Ei trebuie să stea împreună pentru companie și stimulare. Ca să fim sinceri, cu cât mai mare, cu atât mai bine pentru cușca lor. Minimul, conform The Humane Society, este de 10,5 metri pătrați pentru o pereche de porcușori de Guineea.

Cu toate acestea, va trebui să mărești substanțial această suprafață dacă adaugi un alt micuț în combinație și vrei să ai un plan de rezervă în cazul în care animalele tale de companie nu se înțeleg. Unii proprietari optează pentru câteva cuști de dimensiuni medii (10-12 metri pătrați), fiecare dintre ele adăpostind o pereche de prieteni.

Ce tip de cușcă ar trebui să vă luați?

Nu refolosiți pur și simplu un acvariu vechi – acest lucru nu va oferi suficient aer noului animal și poate duce la probleme respiratorii. Deși, cuștile de sârmă pentru porcușori de Guineea funcționează cu siguranță. 

Cercetați diferite modele din gama de preț la dimensiunea potrivită și alegeți-o pe cea care se potrivește cel mai bine spațiului și bugetului.

Unde ar trebui să vă țineți porcușorul de Guineea?

Regula numărul unu: Feriți-vă de curenții de aer. Bineînțeles, nu vreți nici să stea direct în soare toată ziua sau lângă un televizor deosebit de zgomotos. Cu toate acestea, este grozav să îi ai în mijlocul lucrurilor, astfel încât să primească stimulare din partea ta. Cei mai mulți oameni aleg camera de familie ca locuință pentru că poate fi ascunsă într-un colț unde animăluțele vă pot ignora, dacă doresc, dar unde pot primi și suficientă atenție din partea oamenilor.

Cum ar trebui să aranjați cușca?

La fel ca și dumneavoastră, au nevoie de o baie, o bucătărie, o zonă de joacă și un loc bun pentru a dormi. Urmează acești pași pentru a obține toate aceste lucruri, astfel încât cușca să fie funcțională și la modă.

Pasul 1: Găsiți și măsurați spațiul

După ce ați ales porțiunea din casă pe care o veți ceda rozătoarelor, trebuie să o măsurați și să planificați amenajarea. Acest lucru vă va ajuta să determinați configurația cuștii și vă va permite să știți dacă există o limită a numărului de animale de companie pe care le puteți păstra.

Pasul 2: Faceți cumpărăturile pentru animalele de companie.

OK, aceasta este cea mai bună parte. Cușca necesită un pic de cercetare și trebuie să vă procurați toate obiectele necesare pentru mutarea într-o casă nouă, așa cum ați face și pentru dumneavoastră, dar aveți ocazia să cumpărați și jucării amuzante pentru porcușori, cum ar fi tuneluri, obiecte de mestecat, jocuri și hamace!

Pasul 3: Adăugați substratul și bolurile de hrănire

Este simplu, aveți nevoie de ceva pe podea pentru a le prinde mizeria și chiar pentru a le oferi un loc moale unde să se întindă sau ceva de mestecat. Poți cumpăra căptușeli speciale sau pur și simplu poți folosi hârtie (fără cerneală însă). De asemenea, au nevoie de hrană și apă într-un loc accesibil.

Pasul 4: Aranjați litiera

Recomandăm neapărat o litieră pentru porcușorii de Guineea, dacă aceștia se obișnuiesc cu ea. Aceasta vă va îmbunătăți atât viața dumneavoastră  cât și a lor, deoarece toate chestiile legate de oliță se întâmplă într-un singur loc.

Țineți cont de faptul că unele animale nu-și dau seama niciodată și probabil că veți găsi „accidente” din când în când în afara „băii” lor.

Pasul 5: Aranjați-le jucăriile

Am vorbit mai sus despre toate jucăriile amuzante pe care le puteți cumpăra. Ar trebui să încercați câteva pentru început și să vedeți ce le place cel mai mult. În general, optați pentru un fel de pat, un obiect de mestecat și un loc de explorat. Apoi, lăsați-i pe porcușorii voștri să decidă.

Pasul 6: Introduceți purcelușii în noua lor casă

Sincer, veți fi mult mai puțin stresat dacă pregătiți toate aceste lucruri chiar înainte de a-i aduce acasă. De îndată ce veți pune ultimele retușuri la conacul vostru de capodoperă, veți dori să adăugați cea mai importantă parte: porcușorii voștri. Lasă-i să exploreze întreaga zonă și urmărește-le cu atenție pentru a vedea ce lucruri le plac și care ar putea avea nevoie de redecorare.

Un alt lucru pe care dorim să îl menționăm, în timp ce acești băieți vor trăi cea mai mare parte a vieții lor în cuștile lor (similar cu traiul într-o vizuină în sălbăticie), ei au nevoie de exerciții fizice. Asigurați-vă că aveți un plan pentru a-i scoate afară să se joace în siguranță. Încercați să încercați să izolați o anumită cameră și să amenajați un țarc pentru ca ei să alerge, bineînțeles, cu supraveghere umană. 

În timp, se vor obișnui cu familia și vor fi mai încântați să exploreze și să interacționeze cu lumea din jurul lor, potrivit pawtracks.com.