Sari la conținut
Home » Cum să ai grijă de iepurele pitic?

Cum să ai grijă de iepurele pitic?

Cum să ai grijă de iepurele pitic?

Cum să ai grijă de iepurele pitic? Iepurii pitici sunt animale extrem de sociabile și nu se simt bine singuri. Ei au nevoie de contact cu alți iepuri pentru a împărți cușca, hrana, pentru a se juca, a se zbengui și a ,,comunica”. Prin urmare, este recomandat să nu îi ții niciodată singuri, ci întotdeauna în perechi sau grupuri.

Atunci când consideri să aduci un iepure pitic acasă, ar trebui să iei în considerare să ai întotdeauna două exemplare, ideal un mascul și o femelă. Dacă vrei să ai mai mulți iepuri, poți să încerci să împrietenești două-patru femele cu unul sau doi masculi castrați.

Cum să ai grijă de iepurele pitic?

Nu este recomandat să formezi grupuri de același sex (doar masculi sau femele) din cauza posibilelor conflicte teritoriale și altor dispute.

În plus, iepurii pitici au nevoie de spațiu pentru a se mișca. Deși sunt mici, ei necesită suficient spațiu pentru a se juca, săpa, alerga și explora. Prin urmare, o cușcă mică într-un apartament sau pe un balcon nu este suficientă pentru a le satisface nevoile.

Este important să le oferi un spațiu interior spațios, bine amenajat, cu ascunzători, jucării și acces la mișcare liberă. O alternativă este un țarc mare în aer liber în grădină, unde iepurii pot petrece timpul în siguranță.

Dacă ești interesat să ai iepuri pitici ca animale de companie, asigură-te că poți oferi un mediu corespunzător și îndeplinești nevoile lor legate de companie și spațiu.

Multe cuști disponibile în magazine sau online sunt prea mici

Să ai grijă de iepuri presupune și asigurarea unei îngrijiri regulate, unui regim adecvat de hrănire și îngrijire medicală corespunzătoare. Așadar, este important să iei în considerare toate aceste aspecte înainte de a aduce iepuri pitici acasă.

Înainte de a aduce acasă doi sau mai mulți iepuri pitici. Asigură-te că ai o cușcă corespunzătoare pentru ei. Multe cuști disponibile în magazine sau online sunt prea mici pentru a servi drept casă permanentă pentru iepuri.

Fiecare iepure ar trebui să aibă cel puțin 2-3 metri pătrați de spațiu disponibil. Pentru doi iepuri pitici, cușca ar trebui să ofere cel puțin 4 metri pătrați, cum ar fi o cușcă de 3 metri în lungime și 1,5 metri în lățime.

Dacă nu poți oferi un spațiu suplimentar pentru ca iepurii să alerge liber, ar fi ideal să ai la dispoziție o zonă mai mare, de aproximativ 6-10 metri pătrați.

Cuștile sau împrejmuirile pot fi construite manual de către cei pricepuți, sau pot fi achiziționate gata făcute de la comercianți interesați de bunăstarea animalelor, conform zooplus.ro.