Sari la conținut
Home » Rubrica informativă! Cum să vă pregătiți din timp animăluțul de companie pentru un dezastru natural

Rubrica informativă! Cum să vă pregătiți din timp animăluțul de companie pentru un dezastru natural

sursă foto: dogtime.com; kitul pentru situații de urgență

Deși știm că este imposibil să știm cu exactitate când va lovi un dezastru, există modalități de a ne pregăti gospodăriile (care includ și animalele de companie, bineînțeles) pentru momentul în care se va întâmpla ce este mai rău.

Vă aflați într-o zonă unde cutremurele sau incendiile de pădure sunt un eveniment obișnuit? Inundațiile sunt ceva ce este posibil să se întâmple în mod sezonier? Oricare ar fi, asigurați-vă că sunteți la curent cu știrile și prognozele meteo, astfel încât să fiți sigur că aveți provizii la îndemână.

Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o serie  de sugestii excelente despre cum să rămâneți informați și cum să vă pregătiți animalul de companie în cazul în care vă veți confrunta cu o calamitate.

Microciparea animalului de companie

Dacă se întâmplă ca animalul de companie să evadeze în timpul unui dezastru, faptul de a-i pune microcipuri face mult mai probabilă o reuniune fericită a familiei. Și nu uitați să înregistrați microcipul cu un număr de telefon actual, astfel încât adăpostul, spitalul, etc. să vă poată contacta rapid.

sursă foto: rover.com; cum să-ți pregătești animalul de companie pentru un dezastu natural
sursă foto: rover.com; cum să-ți pregătești animalul de companie pentru un dezastu natural

Dresează-ți animalul de companie în cușcă

Acest lucru îi face mai ușor de transportat și de manevrat într-o situație de urgență (în plus, majoritatea cățeilor se bucură să aibă o zonă sigură, cum ar fi o ladă, în care să se răcorească).

Așezați-l într-un loc ușor de reperat (cum ar fi aproape de ușa de la intrare) și completați informațiile despre tipurile și numărul de animale de companie pe care le aveți, împreună cu numerele importante.

Site-ul ASPCA vă spune chiar și cum să obțineți unul de la ei, deși este posibil să îl găsiți și în alte locuri. Iar dacă vă evacuați și aveți timp, puteți scrie „EVACUAT” pe autocolant, astfel încât toată lumea să fie conștientă de bunăstarea animalelor, iar salvatorii să nu piardă timp prețios în căutarea lor.

Aveți un plan de evacuare

Acest lucru înseamnă că sunteți pregătit dacă trebuie să părăsiți brusc casa cu cățelul dumneavoastră. Din păcate, nu toate locurile pentru persoanele evacuate vor fi prietenoase cu animalele de companie, așa că va trebui să faceți câteva cercetări în prealabil pentru a înțelege care sunt cele mai bune locuri unde să mergeți.

sursă foto: rover.com; Jack Russel care doarme
sursă foto: rover.com; Jack Russel care doarme

De asemenea, este o idee bună să găsiți moteluri care acceptă animale de companie în zona dumneavoastră, în cazul în care trebuie să stați undeva cu animalele de companie în caz de urgență, și să vorbiți cu prieteni sau rude care ar putea avea grijă de animalul dumneavoastră de companie pentru o perioadă de timp, dacă este necesar. Totodată, stabiliți  cu un vecin în care aveți încredere sau o altă persoană să verifice și, în cel mai rău caz, să vă evacueze animalul dacă nu vă puteți întoarce la reședința dumneavoastră.

Puteți să vorbiți cu medicul veterinar dacă are sugestii cu privire la facilități de pensiune sau alte opțiuni în cazul în care apare o situație de urgență. Totul constă în a fi pregătit și în a vă comunica nevoile înainte de a se întâmpla ceva dezastruos.

Informații care trebuie incluse în plan: dieta câinelui și datele medicului veterinar

În afară de echipament și provizii, există alte câteva lucruri pe care veți dori să le includeți în planul de pregătire pentru situații de urgență.

Un lucru important este să aveți în scris informații despre animalul de companie, în cazul în care trebuie să îl luați la bord în ultimul moment, să îl dați unui îngrijitor de încredere sau să îl plasați în plasament. Aceste informații includ afecțiunile și istoricul lor medical, problemele de comportament sau ciudățeniile pe care este important să le cunoașteți, informații despre dieta câinelui și datele de contact ale medicului veterinar.

Apropo de medicii veterinari, este, de asemenea, esențial ca dosarele medicale ale animaluluide companie, în special dovada de vaccinare, să fie incluse în plan. Este posibil ca unele locuri în care mergeți să ceară să vedeți aceste documente înainte de a permite cazarea animalului dvs. de companie. Adăposturile pentru animale sunt interesate în special să știe că vaccinurile pentru rabie, distemper și leptospiroză sunt la zi, pentru a menține toată lumea în siguranță.

De asemenea, asigurați-vă că includeți informațiile de contact importante din planul de evacuare, inclusiv locurile pe care le-ați cercetat în prealabil și care sunt prietenoase cu animalele de companie, unde puteți sta, precum și lista cu numerele de telefon ale tuturor celor care ar putea avea grijă de prietenii dumneavoastră blănoși în timpul unei situații de urgență (adăposturi, centre de plasament, vecini, prieteni, rude etc.), potrivit rover.com.