Sari la conținut
Home » V-ați pierdut animalul de companie! Vă prezentăm cele mai bune strategii pentru a-l găsi de îndată

V-ați pierdut animalul de companie! Vă prezentăm cele mai bune strategii pentru a-l găsi de îndată

anythingpawsable.com

Dacă cel mai bun prieten al tău a dispărut, este de înțeles că ești panicat. Potrivit unui studiu realizat de Societatea americană pentru prevenirea cruzimii față de animale (ASPCA), aproape 90% dintre animalele de companie pierdute sunt găsite, ceea ce înseamnă că există șanse mari să vă reîntâlniți cu micuțul dumneavoastră.

Cu o acțiune promptă și cu aceste resurse valoroase, puteți ajuta la găsirea animalului de companie pierdut.

Localizați-vă animalul de companie pierdut

Cu atâtea griji care vă trec prin cap, s-ar putea să nu știți de unde să începeți atunci când încercați să vă găsiți animalul de companie pierdut. Urmați acești pași ca un plan de acțiune pentru a vă crește șansele de a vă întoarce în siguranță.

Începeți în mod activ să vă căutați animalul de companie imediat ce observați că lipsește. Căutați în jurul casei dumneavoastră, în cartier sau în locul unde l-ați văzut ultima dată. Nu uitați să aduceți cu dulciuri, astfel încât să îl puteți atrage din orice ascunzătoare, precum și o lesă pentru a-l asigura atunci când îl găsiți. De asemenea, poate fi de ajutor și sunetul crochetelor din castronul lor sau o jucărie preferată care scârțâie.

Chemați-vă animalul de companie cu o voce calmă și puternică, folosind numele lor și alte cuvinte la care răspund adesea, cum ar fi „Tratament”. Deși ar putea fi o provocare să vă păstrați calmul având în vedere cum vă simțiți, este important să evitați să îi chemați cu o voce frenetică, deoarece acest lucru i-ar putea speria și mai mult. Nu ezitați să apelați la prietenii din cartier sau la cei dragi pentru a vă ajuta la căutări; cu cât acoperiți o suprafață mai mare, cu atât mai bine.

De asemenea, este înțelept să vă căutați casa pentru a vă asigura că animalul de companie nu se ascunde „la vedere”. Este posibil să fi găsit o nouă crăpătură distractivă pe care să o exploreze sau să se fi speriat și să se fi ascuns în spatele unui aparat electrocasnic. Verificați și în jurul exteriorului casei, în cazul în care animalul de companie a ajuns acasă, dar nu a putut intra înăuntru.

Contactați furnizorul dumneavoastră de microcipuri

Dacă pisica dumneavoastră sau câinele are un microcip, trebuie să sunați la furnizorul de microcipuri. În acest fel, vă puteți asigura că datele de contact pe care le au în dosar sunt actualizate, în cazul în care cineva vă găsește animalul de companie și încearcă să vă sune.

O mulțime de registre de microcipuri oferă, de asemenea, servicii de recuperare a animalelor de companie, astfel încât există o șansă ca acestea să vă ajute în găsirea animalului dumneavoastră de companie. De exemplu, HomeAgain va trimite alerte de pierdere a animalelor de companie către întreaga lor rețea dacă raportați dispariția animalului  de companie.

Nu sunteți sigur ce microcip are animalul  de companie? Dacă aveți numărul microcipului, îl puteți introduce în motorul de căutare Microchip Registry Lookup al Asociației Americane a Spitalelor de Animale (AAHA) pentru a încerca să determinați prin ce companie a fost înregistrat.

Postați pe rețelele sociale

Pentru a răspândi rapid vestea despre animalul de companie dispărut, este o idee bună să împărtășiți dispariția acestuia prin intermediul conturilor de pe rețelele de socializare. În acest fel, prietenii locali pot fi atenți la animalul dumneavoastră de companie.

lovetoknowpets.com
lovetoknowpets.com

Asigurați-vă că postarea este partajată public, astfel încât aceștia să o poată redistribui. Asigurați-vă că includeți o fotografie actuală și de înaltă calitate a micuțului, orice informații de identificare care îi vor ajuta pe oameni să îl recunoască, note despre personalitatea sa și numărul de telefon.

Dacă doriți să oferiți o recompensă pentru returnarea lor, includeți și acest lucru. Dar nu postați doar pe propriul feed; asigurați-vă că postați și pe grupurile de animale pierdute. Pur și simplu căutați numele orașului sau al județului și „animale pierdute” pe Facebook pentru a găsi grupurile locale.

În continuare, sunați la birourile veterinare locale, la birourile de control al animalelor și la adăposturile din zona dumneavoastră. Cei mai mulți salvatori vor suna imediat la controlul animalelor după ce găsesc un câine sau o pisică sau îi vor duce la un cabinet veterinar pentru a le scana microcipul, așa că există o șansă ca prețiosul animal de companie să se afle într-una dintre aceste locații.

Descrieți detaliat animalul de companie și lăsați datele dumneavoastră de contact în cazul în care animalul dumneavoastră de companie este adus de un bun samaritean. Majoritatea adăposturilor vă vor permite să depuneți un raport de dispariție a animalului de companie. Întrebați cabinetele veterinare dacă vor împărtăși animalul de companie dispărut cu rețeaua lor prin e-mail, rețelele de socializare sau prin pliante în holul clinicii.

Afișați pliante

Creați pliante pe care să le agățați prin cartier. Experții în răspunsul la animale sugerează că aveți la dispoziție aproximativ cinci cuvinte și doar cinci secunde pentru a capta atenția privitorilor și pentru a transmite mesajul dumneavoastră, așa că faceți afișele mari.

Folosiți litere mari și îndrăznețe pentru a afișa un mesaj precum „HELP FIND ME” sau „LOST CAT”. Includeți o fotografie clară a animalului de companie iubit, împreună cu o scurtă descriere fizică (de exemplu, „calico micuț”), orice note despre personalitate (de exemplu, „nu urmărește” sau „foarte timid”), numărul de telefon și dacă oferiți o recompensă pentru returnarea animalului de companie.

lovetoknowpets.com
lovetoknowpets.com

Laminați posterele sau folosiți folii protectoare pentru a preveni deteriorarea lor. Apoi lipiți-le oriunde vă este permis: în cartierul , în intersecțiile din apropiere, în parcul pentru câini, la un salon de înfrumusețare local, la un magazin pentru animale, la oficiul poștal și în cafenele. Cu cât sunt mai mulți oameni care văd fotografia animalului  de companie, cu atât cresc șansele ca cineva să îl vadă și să îl aducă acasă, potrivit lovetoknowpets.com.

Rămâneți pozitiv în timp ce vă căutați câinele sau pisica pierdută

Probabil că simțiți multe lucruri în acest moment: frică, tristețe, furie și șoc. Permiteți-vă să simțiți orice emoții care apar, dar nu vă pierdeți speranța. Nu uitați să vă sprijiniți pe rețeaua dumneavoastră de persoane dragi și vecini pentru orice sprijin de care aveți nevoie.

Nu ezitați să solicitați ajutor profesional în această perioadă dacă vă este greu să faceți față situației. Nu sunteți singuri și toată lumea vrea să vă vadă animalul de companie special întorcându-se acasă în siguranță.