Sari la conținut
Home » Protejați-vă animalul de companie în timpul furitunilor. Sfaturi care vă ajuta să abordați anxietatea câinelui

Protejați-vă animalul de companie în timpul furitunilor. Sfaturi care vă ajuta să abordați anxietatea câinelui

Câinii care se confruntă cu anxietatea provocată de furtuni pot fi dificil de manevrat. Nu numai că sunt greu de gestionat, dar poate fi, de asemenea, stresant să îi vezi atât de anxioși.

Este foarte probabil ca animalul de companie să fugă sau să se adăpostească de fiecare dată când se apropie o furtună. Faptul că știți ce să faceți pentru a-l face mai puțin speriat ar putea să vă facă viața și pe a lui totodată mult mai ușoară.

Ajută-ți animalul de companie să rămână calm în timpul furtunilor

S-ar putea să nu puteți atenua toată anxietatea câinelui  dumneavoastră în timpul furtunilor, dar există câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a ajuta la ameliorarea unei părți din stres.

În primul rând și cel mai important, nu vă lăsați niciodată câinele afară în timpul unei furtuni. Indiferent dacă este speriat de furtuni sau nu, este o situație periculoasă pe care niciun animal de companie nu ar trebui lăsat să o îndure.

Puteți bloca fulgerele prin tragerea perdelelor sau prin limitarea a ceea ce poate vedea câinele de la furtună, puteți cel puțin reduce acest stres suplimentar. Acum este timpul să abordăm sunetul tunetului. Porniți televizorul sau radioul și reglați volumul la un nivel suficient de ridicat pentru a înăbuși cea mai mare parte a zgomotului de afară.

Încercați să vă comportați cât mai normal. Este firesc să vrei să-ți îmbrățișezi și să-ți cocoloșești câinele atunci când este supărat, dar acest lucru nu face decât să întărească temerile și să-i recompenseze anxietatea.

Oferiți-i câinelui un spațiu liniștit și sigur, cum ar fi un dulap sau un dormitor în care se simte bine. Dacă puteți, întindeți-vă și urmăriți un film cu patrupedul dumneavoastră. Acesta va găsi confort în a fi lângă dumneavoastră, iar televizorul va îneca sunetul.

Redirecționarea atenției câinelui dumneavoastră ar putea fi suficientă pentru a-l calma în timpul furtunilor, mai ales dacă tunetul nu este prea puternic. Nu ar trebui să fie niciodată certat sau pedepsit pentru că îi este frică. Acest lucru ar putea să le întărească frica, iar ei vor corela furtunile cu negativitatea.

Motivul pentru care câinii sunt stresați de furtuni

Odată cu vara vin inevitabilele furtuni. Din fericire, aceste furtuni zgomotoase și zgomotoase nu par să le dea un moment de răgaz unor câini. Alți căței suferă de crize de anxietate extraordinare atunci când apar furtunile.

Principalul vinovat care vă înnebunește câinele este zgomotul puternic pe care îl fac aceste furtuni. Rapoartele anecdotice sugerează că acumularea de electricitate statică în timpul furtunilor îi irită pe unii câini, dar nu există dovezi concludente că aceasta este ceea ce îl supără.

De asemenea, este posibil ca schimbările de presiune barometrică să vă alerteze câinele cu privire la furtuna care se apropie, dar ecoul tunător al tunetului este probabil ceea ce îl sperie, la fel ca în cazul focurilor de artificii, potrivit lovetoknowpets.com.