Sari la conținut
Home » Accesoriul folosit pentru a corecta anxietatea câinelui. Costumul l-a transformat pe patrupedul Myko într-un star al Tik-Tok-ului

Accesoriul folosit pentru a corecta anxietatea câinelui. Costumul l-a transformat pe patrupedul Myko într-un star al Tik-Tok-ului

sursă foto:newsweek.com; Myko îmbrăcat într-un costum de Haloween

Câinele de salvare de rasă mixtă pe nume Myko a fost incredibil de anxios. Obișnuia să latre din orice, de la zgomote puternice, cum ar fi tunetul, până la vederea unei vulpi în fața casei sale din Philadelphia, Pennsylvania. Stăpânii lui Myko încercau să îi oprească lătratul și să îl asigure că nu este nevoie să fie nervos, dar nu prea au reușit.

Un câine nervos lătra la orice, de la o reflexie pe geam, un camion parcat sau o pisică afară, dar a fost o întâmplare că un costum vechi de Halloween  să fie antidotul perfect pentru anxietatea câinelui.

sursă foto: newsweek.com; Myko îmbrăcat în costum de Haloween
sursă foto: newsweek.com; Myko îmbrăcat în costum de Haloween

Metoda inedită de a calma anxietatea câinelui

După ce au căutat soluții pe internet, stăpânii lui Myko au citit că acoperirea urechilor unui câine poate fi un confort pentru acestea, așa că au scos din debara un costum vechi de Halloween cumpărat pentru Myko, care includea adorabilele urechi albastre.

În mod incredibil, odată ce urechile au fost puse pe capul lui Myko, acesta a devenit instantaneu liniștit și calm. Urechile au devenit un element de bază al rețelelor de socializare ale câinelui, deoarece stăpânul său arată în mod regulat cât de bine funcționează metoda. Miko poate fi găsit pe TikTok (@mykomushroom).

Acoperirea urechilor câinelui este o metodă neobișnuită și s-ar putea să nu funcționeze pentru fiecare câine. Organizația caritabilă Dog’s Trust, cu sediul în Marea Britanie, oferă numeroase sfaturi despre cum pot proprietarii să își oprească câinii din lătrat.

Comportamentul câinelui nu trebui modificat pentru că latră

Printre idei se numără: să nu mustrați niciodată comportamentul câinelui pentru că latră, deoarece acest lucru îl poate deruta, să evitați expunerea la lucruri care l-ar putea speria, să păstrați câinele activ și implicat și, cu siguranță, să nu-l recompensați atunci când începe să latre.

Într-o seară, după aproape o jumătate de oră în care a lătrat la reflecția pisicii noastre în fereastră, am încercat totul pentru a-l redirecționa, dar nimic nu a funcționat. Citisem despre faptul că hainele care sunt mulate sau presiunea în jurul urechilor pot fi calmante pentru câini.

sursă foto: newsweek.com; metoda inedită prin care lătratul excesiv poate fi oprit
sursă foto:newsweek.com; Myko îmbrăcat într-un costum de Haloween

„Cumpărasem un costum de Halloween pentru el cu câteva luni în urmă, așa că am scos urechile căzute din el și i le-am pus. A devenit instantaneu foarte liniștit și calm, așa că i le-am lăsat pe cap și a rămas liniștit”, a precizat stăpânul lui Myko.

Myko a devenit un star al internetului

Proprietarul său a explicat: „La toți câinii există diferite tipuri de lătrat, de exemplu, există lătratul de alarmă, pe care nu am dori să îl descurajăm. Dacă este cineva la ușă, latră până când îi spunem că este în regulă și nu ne folosim urechile pentru asta.

„Cu toate acestea, atunci când devine fixat pe ceva care îl supără, îi punem urechile. Sunt singurele care funcționează atunci când este într-o stare super ridicată de excitare anxioasă. Aș spune că în orice săptămână le folosim probabil odată sau de două ori.”

Pe 9 februarie, stăpânul lui Myko a distribuit pe TikTok un alt videoclip cu urechile în acțiune, arătând câinele lătrând la fereastră înainte de a-i fi puse urechile, iar lătrăturile se transformă în mârâituri joase. Videoclipul a adunat peste 2,7 milioane de vizualizări și peste 230.000 de aprecieri.

Sute de persoane au comentat videoclipul pentru a-și împărtăși aprecierea pentru hack-ul de lătrat, așa cum a scris un utilizator TikTok: „neconvențional, dar eficient – dau urechilor un 10/10”, potrivit newsweek.com.