Sari la conținut
Home » Programul zilnic de mișcare al câinilor. Exerciții amuzante și pentru stăpân

Programul zilnic de mișcare al câinilor. Exerciții amuzante și pentru stăpân

Programul zilnic de mișcare al câinilor

Programul zilnic de mișcare ar trebuie să vă  mențină animalul de companie într-o stare de sănătate bună! O modalitate de a face acest lucru este crearea și menținerea unui plan de fitness sau de mișcare.

Menținerea unor niveluri adecvate de exerciții fizice pentru canini poate ajuta la prevenirea rănilor, la diminuarea impactului problemelor legate de vârstă, cum ar fi artrita. Îi poate ajuta să rămână activi din punct de vedere fizic pentru mai mult timp. Iată cum să creați un plan de fitness sigur pentru câini și orientat spre obiective.

Consultați veterinarul înainte de a începe programul

Asigurați-vă că obiectivele pe care le stabiliți sunt sigure și adecvate pentru vârsta și condiția fizică a câinelui. Exercițiile fizice intense nu sunt bune pentru cățeii tineri. Este important să fiți precaut cu privire la cantitatea de exerciții fizice pe care o primesc câinii adolescenți. Articulațiile lor sunt încă în curs de dezvoltare.

Câinii de rasă mare și uriașă pot fi încă în curs de maturizare fizică până la vârsta de doi ani. În mod similar, nu toate planurile de fitness sunt potrivite pentru anumiți câini, cum ar fi animalele de companie cu un istoric de leziuni ortopedice sau câinii seniori cu afecțiuni legate de vârstă.

Unele forme de exerciții fizice cu impact ridicat ar putea agrava aceste probleme de bază. Înainte de a stabili orice nou obiectiv de exerciții fizice, duceți-vă câinele la un control la medicul veterinar pentru un control. Acesta va determina, de asemenea, dacă câinele dumneavoastră are vreo afecțiune medicală care l-ar împiedica să fie mai activ din punct de vedere fizic sau să limiteze anumite exerciții.

Atunci când planificați o nouă rutină de fitness pentru câinele dumneavoastră, este important să fiți lent și grijuliu. Săriturile prea rapide cu exercițiile fizice pot duce la durere și disconfort pentru câinele dumneavoastră. Pot provoca întinderi sau leziuni.

Programul de mișcare pentru câini

Această încălzire blândă este o modalitate distractivă de a exersa abilitățile de obediență de bază și de a crește tonusul muscular al câinelui dumneavoastră. Cereți-i câinelui să se deplaseze între pozițiile în picioare, așezat, jos și în picioare.

Dacă animalul de companie nu știe încă cum să schimbe aceste poziții la semnal, folosiți recompense pentru a-l atrage în pozițiile variate în timp ce învață aceste semnale în mod independent. Înainte de a ieși să faceți exerciții fizice, probabil că petreceți ceva timp întinzându-vă. Același lucru ar trebui să fie valabil și pentru câinii noștri.

O întindere ușoară poate fi, de asemenea, un truc distractiv.  Câinele dumneavoastră poate începe fie în fața, fie în spatele dumneavoastră. Atrageți atenția câinelui  cu mici recompense în fiecare mână.

În timp ce patrupedul se concentrează asupra dulciurilor, atrageți-l încet printre picioarele și în jurul unui picior. Concentrează-te pe menținerea mișcărilor lente și fluide. Pe măsură ce câinele vă urmează, dați-i răsfățul ținut în mâna respectivă.

Acordați recompensă doar când trebuie

Întindeți cealaltă mână între picioarele dumneavoastră și atrageți atenția câinelui asupra celei de-a doua recompensă. Folosind acea recompensă, atrageți-vă câinele înapoi tpt printre picioarele dumenavoastră și în jurul celuilalt picior.

În timp ce corpul câinelui dumneavoastră se înfășoară strâns în jurul dumneavoastră, dați-i câinelui dumneavoastră cea de-a doua recompensă. După câteva repetări, câinele va începe să înțeleagă și să anticipeze mișcarea. Puteți începe să introduceți un semnal verbal la alegere, cum ar fi „opt” sau „împletitură”.

Atunci când câinele urmărește în mod constant momeala și țese strâns în formă de opt în jurul și printre picioarele dumneavoastră puteți începe să estompați încet momeala cu recompensă. Pentru a face acest lucru, începeți prin a vă atrage câinele fără a avea în mână dulciuri, iar apoi dați-i o recompensă după ce câinele a terminat mișcarea în formă de opt, potrivit akc.org.