Sari la conținut
Home » Pisicuțele și igiena piciorușelor. Câteva sfaturi pentru a menține lăbuțele sănătoase și curate

Pisicuțele și igiena piciorușelor. Câteva sfaturi pentru a menține lăbuțele sănătoase și curate

stirileprotv.ro

Lăbuțele pisicii tale sunt la fel de importante pentru ea ca și mâinile și picioarele tale. În calitate de părinte de pisică, este important să vă ajutați puiul să își mențină lăbuțele sănătoase. Acest ghid rapid de îngrijire a lăbuțelor pisicii vă va ajuta să păstrați toate labele pisicii din familia dumneavoastră de blană sănătoase și curate.

De ce să îngrijești lăbuțele pisicii?

Gândiți-vă pentru un moment la modul în care pisicile își folosesc labele. Ele merg pe o varietate de suprafețe din casa dumneavoastră, inclusiv pe suprafețe murdare. Dacă li se permite să iasă afară în lesă pot merge pe teren accidentat și stâncos, pot călca pe spini și alte obiecte ascuțite și pot călca pe suprafețe calde sau reci, în funcție de vreme.

De asemenea, pisicile cărora li se permite să iasă în aer liber iarna sunt predispuse să treacă prin săruri dure și alți agenți de degivrare care pot fi dăunători pentru labe. La un moment dat în cursul zilei, pisicuța va lua asupra ei să își curețe propriile lăbuțe, lingându-le, ingerând în acest proces orice substanțe dăunătoare pe care micile lor piciorușe le-ar fi putut aduna.

Îngrijirea regulată a lăbuțelor pisicii, care include inspecții și curățare, nu numai că va ajuta la menținerea igienii pisicii dumneavoastră curate și sigure pentru a fi lins, dar vă va permite, de asemenea, să gestionați lăbuțele uscate și crăpate, tăieturile și alte răni înainte ca acestea să se infecteze.

Ghid de îngrijire a lăbuțelor pisicii

În timp ce inspectarea periodică a lăbuțelor pisicii va fi bună pentru a vă asigura că le păstrați sănătoase, puteți, de asemenea, să căutați semnele care să indice că ceva se poate întâmpla cu lăbuțele. Dacă observați că șchiopătează sau nu pune presiune pe o anumită labă, este posibil să aibă ceva blocat în ea sau să se fi rănit în vreun fel.

Rețineți că pisicile se pricep să își ascundă durerea, așa că este posibil să trebuiască să fiți foarte atenți. În plus, atunci când o pisică este rănită, ar putea fi mai puțin receptivă la inspecția dumneavoastră, așa că faceți tot posibilul să o mențineți confortabilă și calmă în timp ce o inspectați.

Dacă nu este obișnuită să i se mângâie lăbuțele, este posibil să fie nevoie să o obișnuiți cu ideea. Poate fi util să vă obișnuiți să îi masați lăbuțele atunci când o țineți în brațe sau o mângâiați. Acest lucru nu numai că o va ajuta să se obișnuiască, dar vă va ajuta și să depistați orice resturi care ar putea fi prinse între degetele de la picioare și pernuțele lăbuțelor.

Inspecția labei piciorului

Odată ce tolerează faptul că îi manipulați lăbuțele, faceți-vă un scop din a le examina zilnic, mai ales după ce se întoarce dintr-o excursie în aer liber. Căutați zgârieturi, răni și obiecte străine, spune Clinica de îngrijire a animalelor din Lexington, Kentucky. Dacă găsiți ceva înfipt în laba pisicii dumneavoastră, dacă este posibil, folosiți o pereche de pensete pentru a-l îndepărta ușor sau apelați la medicul veterinar dacă este înfipt adânc.

Fie înainte sau după inspecție, folosiți o cârpă moale pentru a șterge toate acele mici pernuțe ale labei pisicii, precum și în jurul pernuțelor și între degetele de la picioare. Acest lucru le va curăța degetele de la picioare de murdărie, de praful din litieră și de orice substanțe chimice sau obiecte străine.

Folosiți o foarfecă de unghii special concepută pentru pisici pentru a tăia ghearele pisicii. Asigurați-vă că tăiați doar vârfurile, având grijă să evitați partea rapidă (partea din unghie care conține nervii și venele sensibile).

Tratarea labei uscate a labei pisicii

Dacă labele pisicii tale devin uscate, iritate sau crăpate, contactează-ți veterinarul; acesta îți recomandă să încerci să le hidratezi cu ulei de măsline, de cocos sau cu un alt ulei de calitate alimentară care va fi sigur pentru pisica ta să le lingă.

Este posibil să doriți să le limitați la o baie în timp ce uleiul se absoarbe pentru a o împiedica să îl urmărească prin casă. Dacă au nevoie de ceva mai rezistent, cereți medicului veterinar să vă recomande o bună cremă hidratantă pentru lăbuțe pentru pisici. Avoidoții făcute pentru oameni, care pot fi dăunătoare dacă sunt ingerate.

Considerații suplimentare

Bineînțeles, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru lăbuțele pisicii dumneavoastră este să le țineți în casă, unde este mai puțin probabil să se rănească sau să întâlnească suprafețe extrem de calde sau reci sau substanțe chimice periculoase.

Aerul uscat din timpul iernii poate usca lăbuțele pisicii dumneavoastră, așa că luați în considerare utilizarea unui umidificator în timpul lunilor reci. Un suport pentru zgârieturi poate ajuta, de asemenea, la menținerea unghiilor lor în stare bună, ca să nu mai vorbim de faptul că vă protejează covorul și mobila de nevoia de a zgâria.

Cu tot ceea ce implică îngrijirea pisicilor, este ușor să treci cu vederea îngrijirea adecvată a lăbuțelor pisicii. Făcându-vă un obicei zilnic de a le verifica și curăța lăbuțele, veți reuși cu ușurință să le păstrați în formă bună.