Sari la conținut
Home » De ce își bagă pisicile lăbuțele în apă înainte să bea?

De ce își bagă pisicile lăbuțele în apă înainte să bea?

Pisica care bea apa din pahar

De ce își bagă pisicile lăbuțele în apă înainte să bea? La această întrebare putem avea cel puțin patru motive.

Cei care au pisici au constatat acest lucru, uneori chiar s-au trezit cu propriul pahar ”aruncat” pe podea de către micul lor prieten. De aceea, este mai bine să nu lăsați un pahar plin într-un loc accesibil animalului de companie.

Cele patru motive pentru care își bagă pisicile lăbuțele în apă înainte să bea:

Pisica bea de la bateria de apa cu lăbuța
Pisica bea de la bateria de apa cu labuța
  1. De ce își bagă pisicile lăbuțele în apă înainte să bea? Dacă o pisică este obișnuită să-și ude laba în propriul bol cu ​​apă, cel mai probabil se joacă. Bolul pisicii stă pe podea, așa că de obicei, în apă cade praful sau diferite firimituri. Toate acestea devin un fel de divertisment pentru animal. O pisică poate încerca să prindă pur și simplu ceea ce plutește în bol.
  2. Pisicile ating cu laba paharul cu apă al stăpânului când vor să bea, dar recipientul este prea îngust pentru a putea ajunge la apă cu limba. Mai există un motiv – pisica nu vrea să-și ude mustățile, așa că își udă laba într-un pahar, pe care apoi o linge. Unele animale de companie răstoarnă paharele pentru a bea lichidul vărsat.
  3. Coborând laba în recipient, pisica poate verifica pur și simplu dacă este suficientă apă în el. De asemenea, medicii veterinari spun că în acest fel animalul se poate asigura că nu există niciun prădător care pândește în apă.
  4. Instinctul le spune pisicilor să nu bea apă stătută. Animalele de pradă vor alege să bea apă în locuri curgătoare, deoarece simt că microbii periculoși se înmulțesc rapid în apa stătătoare. Pisicile pot bea apă din bălțile de ploaie proaspătă, dar în cele mai multe cazuri o vor atinge mai întâi cu laba, testând calitatea și siguranța.