Sari la conținut
Home » Hidratare corectă pe timp de vară. Câtă apă trebuie să bea pisica în sezonul estival

Hidratare corectă pe timp de vară. Câtă apă trebuie să bea pisica în sezonul estival

Toată lumea are nevoie de H2O pentru a se dezvolta, dar dacă vedeți că pisica merge rar la vasul de apă, vă puteți întreba dacă primește suficient. Câtă apă ar trebui să bea o pisică? Și cât de mult este prea puțin sau prea mult? Depinde foarte mult de mărimea pisicii tale.

Câtă apă ar trebui să bea o pisică?

Pisica medie, care cântărește aproximativ 3 kg, ar trebui să bea 8 uncii lichide (sau o cană) de apă în fiecare zi.
Dacă pisica ar trebui să primească 1 cană de apă pe zi, nu vreți să puneți doar acea singură cană afară.

Asigurați-vă că are acces constant și nelimitat la multă apă proaspătă, deoarece mai mulți factori pot avea un impact asupra cantității exacte pe care o va bea. Aceștia includ greutatea lor, dieta pisicii , nivelul de activitate și temperatura ambientală.

O pisică care aleargă prin casă și se joacă în mod constant va avea probabil nevoie să reîmprospăteze mai multe ori lichide decât una care stă toată ziua pe canapea, iar pisicile care mănâncă crochete nu obțin atât de multă apă din hrana lor, așa că vor bea mai multă decât o pisică care mănâncă o dietă conservată. Nu uitați, volumul de mai sus este o estimare, așa că este posibil ca pisica să bea puțin mai puțin sau puțin mai mult.

Pisica bea prea multă sau prea puțină apă? Ce spune medicul veterinar

Să bea mult mai mult decât are nevoie sau mult mai puțin este îngrijorător. Pisicile care stau în mod constant cu fața în vasul cu apă ar putea avea o problemă internă, cum ar fi o boală de rinichi, care le poate face să bea volume exorbitante de apă.

De asemenea, dacă nu se uită niciodată la apă, s-ar putea să se întâmple ceva. Mergeți la medicul veterinar dacă observați oricare dintre acestea pentru a exclude orice problemă medicală.

Semne de deshidratare la pisici

Pisicile sunt cunoscute pentru că sunt maestre în a masca boala, așa că este posibil să nu vedeți semne evidente de deshidratare. Dar dacă nu beau suficientă apă, va trebui să căutați aceste simptome subtile:

Energie scăzută; Apetit scăzut; Gingii uscate sau lipicioase; Inima accelerată; Ochi înfundați; Constipație; Modificări în respirație; Slăbiciune;

Sfat: O modalitate prin care medicii veterinari verifică hidratarea la pisici este prin apucarea și ridicarea ușoară a pielii dintre omoplați. Dacă pielea are nevoie de ceva timp pentru a se așeza la loc, pisica dumneavoastră este probabil deshidratată.

Încurajarea pisicilor să bea apă

Doriți să creșteți aportul de apă al pisicii pentru a o menține hidratată? Aceste sfaturi vă pot ajuta:

Adăugați puțină apă caldă în mâncarea lor: Acest lucru ar putea să le atragă să bea mai mult. Așezați vase de apă suplimentare în jurul casei: Uneori, pisicilor nu le place unde se află vasul lor.
Luați o fântână de apă pentru pisici: Adoră să bea din surse de apă curgătoare. Separați-le farfuriile de mâncare și de apă: Majoritatea pisicilor nu le place ca apa lor să fie chiar lângă mâncare.

Nu trebuie să măsurați constant vasul de apă al pisicii pentru a vă asigura că primește suficientă apă. În schimb, încercați să notați cât de des bea, să monitorizați cantitatea de urină și să urmăriți semnele de deshidratare, potrivit lovetoknowpets.com.