Sari la conținut
Home » Obiceiuri inedite ale felinelor. Care sunt cauzele pentru care pisicile „frământă” cu lăbuțele

Obiceiuri inedite ale felinelor. Care sunt cauzele pentru care pisicile „frământă” cu lăbuțele

Cauzele pentru care pisicile „frământă” cu lăbuțele pot fi multiple. Felinele sunt animale complexe și misterioase, astfel că nu trece zi în care aceasta să nu își surprindă stăpânii cu tot felul de giumbușlucuri, care o fac să fie din ce în ce mai plăcută în ochii proprietarilor, atrăgând și mai multă afecțiune din partea acestora.

Acest gest al pisicii este de fapt un apăsat ritmic cu lăbuțele. Felinele recurg la o astfel de atitudine în locuri pe care le preferă, nu oriunde. Cercetărorii au emis mai multe explicații pentru acest comportament, iar una dintre ele are legătura cu primele zile ale pisicilor pe această lume. Puii pisicii apelează la acest gest pentru a stimula lactația mamei, iar dacă mai și torc când fac acest lucru înseamnă că experimentează o stare de liniște și se simt în siguranță.

Reprezintă o dovadă de afecțiune îndreptată spre stăpâni

Totodată, dacă aplică acest tratament stăpânilor reprezintă o dovadă de afecțiune, ea înțelege că nu îi veți oferi lapte, fiind un comportament prin care arată că se simte relaxată și în siguranță în preajma dumneavoastră. Imediat după aceea, de obicei, urmează un pui de somn.

Pe de altă parte, unii oameni cred că pisicile „frământă” cu lăbuțele doar atunci când au fost luate de la mama lor la o vârstă prea fragedă. Se pare că majoritatea felinelor frământă indiferent de cât timp au petrecut cu mamele lor.

Acest comportament se regăsește și la pisicile sălbatice

Amintirea confortului de a fi alăptat de mama ei nu este singurul motiv pentru care pisica ta frământă, totuși. Un alt motiv este legat de vremurile în care pisica nu era domesticită, astfel că felinele sălbatice frământau cu lăbuțele locul în care urmau să doarmă sau să dea naștere, pentru a-l face cât mai confortabil, așa că acest gest este un alt mod de a spune că au încredere în tine și că se simt suficient de sigure pentru a-și crea un pat confortabil în brațele tale și a se relaxa fără a fi îngrijorate de prădători.

Conform specialiștilor, un alt motiv pentru care pisicuța apelează la acest comportament este pentru a-și marca teritoriul cu ajutorul pernuțelor care împrăștie un miros.