Sari la conținut
Home » În atenția stăpânilor de mustăcioase. Cum să tăiați corect ghearele pisicii

În atenția stăpânilor de mustăcioase. Cum să tăiați corect ghearele pisicii

Odată ce vedeți că se face cu succes, vă veți simți mai bine să tăiați singuri unghiile pisicii dumneavoastră. Dorința de a zgâria este unul dintre cele mai de bază instincte naturale ale pisicii. Iar, pentru tine, proprietarul pisicii, protejarea mobilei și a familiei tale este unul dintre instinctele tale de bază.

Cel mai bun mod de a evita conflictele este să faceți un compromis și să interveniți din timp. Un compromis este să oferiți pisicii cel puțin un loc de zgâriere. Un al doilea este să tăiați ghearele pisicii în mod regulat (cel puțin o dată la 10-14 zile.).

Tehnica de tăiere în cinci pași

Începeți să tăiați unghiile pisicii de la o vârstă fragedă, astfel încât pisica dumneavoastră să crească gândindu-se la acest lucru ca la un fapt de viață. Dacă adoptați o pisică mai în vârstă sau decideți să începeți să tăiați unghiile după câțiva ani de viață, este posibil să întâmpinați o oarecare rezistență. Iată un ghid general pentru a vă ajuta cu această sarcină uneori dificilă:

În timp ce unghia este întinsă, tăiați unghia chiar deasupra zonei care este roz (numită dermă sau quick). Dacă nu puteți vedea derma, este mai sigur să tăiați unghia chiar dincolo de punctul în care aceasta începe să se curbeze în jos. 

Nu tăiați niciodată în dermă: este dureros și viitoarele sesiuni de tăiere a unghiilor ar putea fi mai traumatizante dacă pisica dumneavoastră se așteaptă să fie rănită. Dacă devine agitată, opriți tăierea și încercați din nou mai târziu. Este posibil să doriți să-i oferiți pisicii un tratament special după aceea pentru a o atrage să încerce din nou.

Ghearele pisicii sunt retractile

Încercați să tăiați unghiile felinei atunci când aceasta este într-o dispoziție calmă sau somnoroasă. Începeți prin a vorbi blând și delicat și mângâiați-o ușor. Dacă doriți, așezați-o într-un prosop moale și scoateți câte o lăbuță pe rând pentru a o toaleta . Pisica se va simți în siguranță și îi va fi mai greu să vă zgârie cu celelalte lăbuțe.

Folosiți o pereche bună de mașini de tuns unghii. Pisicile au gheare retractile (capabile să fie trase în degetul de la picior) care le permit să meargă liniștite. Va trebui să întindeți gheara spre exterior pentru a o tunde. 

Sfat: Puneți o picătură de ulei pentru copii pe unghiile pisicii dumneavoastră pentru a le face ușor mai transparente.  Derma zona roz a unghiei care, dacă este tăiată va sângera  va fi mult mai ușor de văzut.

Prindeți lăbuța în palma mâinii și puneți degetul arătător pe pernuța unghiei pe care doriți să o tăiați. Așezați degetul mare peste vârful aceluiași deget, la baza unghiei, și apăsați degetele împreună. Când faceți acest lucru, unghia de la picior și prima falangă vor ieși la vedere și vor rămâne întinse până când vă eliberați degetele, potrivit hartz.com.