Lucruri pe care NU știai despre GHEARELE PISICII! La o primă vedere orice om care vede ghearele unei pisici se gândește că unicul lor scop este de a distruge canapelele, piese de mobilier, însă aceste mici săbii ascuţite au mult mai multe roluri decât acesta. Lucruri pe care NU știai despre GHEARELE PISICII! Pisicile se folosesc de gheare pentru a urca, pentru a se scărpina, pentru a-şi menţine echilibrul şi pentru a se apăra de cei care le atacă. Iată câteva lucruri amuzante despre unghiile pisicilor:

Acum le vezi…acum nu le mai vezi

Spre deosebire de câini, pisicile au unghii retractabile. Asta înseamnă că atunci când felina este calmă, ghiarele se retrag şi se ascund în pielea de lângă pernuţe. Astfel, felinele pot să pândească şi să urmărească prada fără să facă nici un fel de zgomot. Atunci când felina este gata de atac, ea va scoate ghiarele la vedere în mai puţin de o secundă.

Pisicile au „degete mari”

Majoritatea pisicilor au 18 ghiare: 5 la fiecare lăbuţă din faţă şi 4 la fiecare lăbuţă din spate. A cincea ghiară de la labele din faţă joacă un rol foarte important în activitatea de căţărare, balansare sau atunci când pisica face salturi. Există însă şi pisici poli-dactile, care au mai mult de 18 ghiare, insă acest fenomen este vâzut ca o mutaţie în rândul felinelor.

Lucruri pe care NU le știai despre GHE. Forma de seceră aduce un avantaj

Ghiarele pisicilor au o formă curbată, asemănătoare unei secere. Această formă le ajută foarte mult să ţină prada atunci când o prind, precum şi la căţărarea în copaci. Însă această formă poate reprezenta un dezavantaj, dacă luam în considerare faptul că rămân agăţate în perdelele, draperiile şi orice alt material textil din locuinţă, contribuind la distrugerea lui. Însă întotdeauna poţi să-i tai unghiile felinei tale pentru a salva mobila din casă.

Ghiarele ajută la marcarea teritoriului

Spre deosebire de câini, felinele marchează teritoriul şi cu ajutorul ghiarelor. Pe lângă urma vizibilă lăsată după zgârierea locului marcat, în timpul procesului de zgâriere este emanat un parfum din pernuţele felinei, care spune celorlalte animale că ele sunt stăpâne în acel loc.Nu trebuie să te enervezi de fiecare dată când pisica ta își ascute ghearele, aceste gesturi sunt naturale şi nu trebuie inhibate. Pune-i la dispoziţie posturi pentru ascuţit ghiarele şi dreseaz-o să le folosească, potrivit pisicata.ro.Sursă foto: thisiswhyimbroke.comANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:Cercetătorii au făcut un anunț IMPORTANT: Orice stăpân de câine sau pisica va duce o viaţă mai frumoasă şi mai fericită decât cei care trăiesc singuri

 

 

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da