Sari la conținut
Home » Pisica ta face mai mult ”mrrrr” decât ”miau”? Motivele pentru care felina se comportă ca un câine

Pisica ta face mai mult ”mrrrr” decât ”miau”? Motivele pentru care felina se comportă ca un câine

sursă foto: cupisici.ro

Unele comportamente, cum ar fi joaca și savurarea apei, sunt asociate cu câinii, în timp ce statul la soare și lovirea lucrurilor de pe tejghea sunt cu siguranță mai degrabă asemănătoare cu cele ale pisicilor.

Dar de ce se comportă unele pisici ca niște câini? Am dezgropat misterul acestor feline asemănătoare cu câinii și am descoperit cele trei motive pentru care unele pisici trec de partea lătratului.

De ce se comportă unele pisica mea ca un câine?

Pisica ta este mai mult „grr” decât „purr”? Probabil că există un motiv în spatele ei. Modul în care a fost crescută pisica ta, precum și genetica lor, pot juca roluri semnificative în modul în care se comportă. Acestea sunt cele trei motive principale pentru care pisica ta s-ar putea comporta ca un câine.

Faptul că a crescut într-o gospodărie cu unul sau mai mulți câini poate determina cu siguranță o pisică să se comporte ca un câine. Pisicile sunt cel mai mult influențate de părinți și de colegii lor de patruped între 3 și 6 luni. Dacă „ieslea” lor se întâmplă să fie câini în loc de pisici, vor prelua în schimb comportamentele și obiceiurile acestora.

Fie că ești conștient sau nu, modul în care răspunzi la comportamentele animalului tău de companie le întărește. Dacă ai râs și ți-ai lăudat pisica pentru că și-a adus jucăria înapoi după ce ai aruncat-o prin cameră, a învățat că este un comportament pozitiv. Așa că acesta ar putea fi motivul pentru care pisicuței tale îi place să se joace aport.

Din fericire, poți folosi acest lucru în avantajul tău dacă vrei ca pisica ta să preia comportamente de câine, cum ar fi mersul în lesă. Folosiți întărirea pozitivă prin recompense și laude verbale pentru a vă antrena pisica în lesă. Băile pot funcționa exact în același mod.

3. Este în genea pisicii

În cele din urmă, unele rase de pisici împărtășesc în mod natural o mulțime de caracteristici cu câinii din cauza rasei lor. Care sunt rasele de pisici care seamănă cel mai mult cu câinii? Aceste opt rase au toate calități diferite, dar fiecare dintre ele se comportă mult mai mult ca un câine decât alte rase de pisici. Bengal; Maine Coon; Ragdoll; Angora turcească; Siamez; Manx; Abisinian sau Sphynx

O mulțime de oameni care își doresc calitățile deosebite ale unui câine, cum ar fi posibilitatea de a-și scoate animalul de companie în public în lesă, de a se juca „fetch” și de a avea un companion care nu se supără să fie luat în brațe sau îmbrățișat, adoră ideea de pisică-câine.

În plus, pisicile au o întreținere mult mai redusă, deoarece pot folosi o litieră și, prin urmare, pot fi lăsate acasă în timpul zilei. Dacă sunteți în căutarea unei pisici care se comportă ca un câine, luați în considerare una dintre aceste rase pentru a obține ce e mai bun din ambele lumi, potrivit lovetoknowpets.com.