Sari la conținut
Home » Pisica nu suportă compania oamenilor? Care este cauza și cum puteți corecta comportamentul felinei

Pisica nu suportă compania oamenilor? Care este cauza și cum puteți corecta comportamentul felinei

pisică agresivă

Dacă aveți o pisică răutăcioasă în gospodărie, probabil că vă întrebați de ce se comportă astfel și poate că sunteți în căutarea unor soluții care să o ajute să se simtă mai fericită și mai calmă în preajma dumneavoastră.

Vestea bună este că există modalități pozitive de abordare a unei pisici care se comportă agresiv sau căreia nu-i place să fie în preajma oamenilor.

Identificați motivul pentru care animalul de companie este agresiv

Începe prin a înțelege motivul pentru care animalul de companie este impasibil. De exemplu, o face doar pentru că este rea sau îi este frică? Ce a trăit când era pisicuță și ar putea ca trecutul ei să îi afecteze comportamentul actual?

Apoi, este vorba de a încerca să evitați situațiile și scenariile care pot avea ca rezultat comportamente negative, implementând în același timp diverse soluții care pot ajuta la modificarea comportamentului pisicii și care o face să se simtă mai încrezătoare și mai confortabil în mediul său.

Mai jos sunt prezentate câteva exemple din numeroasele motive pentru care pisicuțele pot fi răutăcioase, împreună cu o introducere la unele dintre măsurile pe care le puteți lua pentru a vă ajuta animalul de companie.

De unde provine agresivitatea pisiciii

Pisicuța dumneavoastră este genul care pare perfect în regulă într-o clipă și apoi se năpustește asupra dumneavoastră în următoarea? Dacă acest lucru se întâmplă în timp ce o mângâiați, este posibil să înceapă să se simtă inconfortabil din cauza suprastimulării, așa că încercați să învățați limbajul corpului ei, astfel încât să puteți sesiza semnele de avertizare și să preveniți această suprastimulare.

Uneori, pisicile pot deveni excesiv de excitate atunci când se joacă și ar putea ajunge să atace alte animale de companie sau mâinile sau picioarele dumneavoastră.

Adesea, aceste comportamente sunt învățate în timp ce sunt pisoi, așa că, dacă aveți un nou pui de blană, antrenați-o să se joace cu jucăriile ei și nu o încurajați să vă privească degetele sau mâinile ca pe niște jucării.

Cum trebuie acționat dacă pisica ca este adultă

Dar ce puteți face dacă aveți o pisică adultă care manifestă aceste comportamente? Ei bine, puteți încerca să folosiți o varietate de jucării pentru a o ajuta să își elibereze toată energia într-un mod pozitiv, mai degrabă decât într-un mod dur. Iar îmbogățirea mediului ei cu lucruri precum copaci și pergole pentru pisici ar putea, de asemenea, să o ajute să evite plictiseala care poate duce la energie acumulată și agresivitate în timpul jocului.

Dacă aveți o pisică cu o dispoziție răutăcioasă, s-ar putea să fie doar o parte din personalitatea ei, deoarece fiecare pisică este unică. Dar, ar putea exista o problemă de fond care o face să se războiască sau ar putea avea dureri.

Pentru a fi sigur că agresivitatea pisicii nu se datorează unei probleme de sănătate, este o idee bună să vă consultați cu un medic veterinar pentru a vă lămuri și pentru a primi sfaturi despre ce puteți face pentru a vă asigura că pisica este fericită și sănătoasă.

Nu pedepsiți pisica

Indiferent de rasa pisicii tale, ține cont de faptul că animalul de companie este un individ unic. Dacă se comportă urât cu oamenii sau cu alte animale de companie, cel mai bine este să încercați să identificați cauza (cauzele), astfel încât să înțelegeți de ce se răzvrătește sau se comportă cu teamă atunci când nu ar trebui.

Apoi, evitați să vă pedepsiți pisica sau să fiți agresiv cu ea, deoarece acest lucru poate agrava problema. Dresarea animalului dumneavoastră, îmbunătățirea mediului în care trăiește pentru a reduce stresul, încercarea unor remedii naturale, cum ar fi feromonii de calmare a felinelor, și adaptarea comportamentului dumneavoastră ar putea scoate la iveală latura prietenoasă și socială a pisicii dumneavoastră.

Iar dacă aveți în continuare nevoie de ajutor, puteți încerca chiar să lucrați cu un specialist în comportament felin pentru a obține sfaturi și sprijin personalizat, potrivit petguide.com.