Sari la conținut
Home » Cele mai frecvente cauze pentru care generează agresivitatea felinelor. Soluții pentru a corecta comportamentul piscii

Cele mai frecvente cauze pentru care generează agresivitatea felinelor. Soluții pentru a corecta comportamentul piscii

descopera.ro

Dacă pisica dumneavoastră se luptă cu alte feline din cartier sau chiar din casă, poate fi greu să vă dați seama de motivele acestui comportament problematic. Excludeți aceste cinci motive comune pentru care pisicile se bat, astfel încât să puteți aborda situația și să vă ajutați pisica să ducă o existență mai liniștită.

Agresivitatea teritorială în casă

Pisicile sunt foarte sensibile la schimbările din mediul lor, iar acest lucru include introducerea unei noi pisici sau a unui pisoi în gospodărie. Dacă nu introduceți pisicile în mod corespunzător, cu mulți pași mici și întărire pozitivă, puteți crea un conflict între pisici care poate ducel la lupte.

De asemenea, uneori, două pisici pot părea să se înțeleagă dacă una dintre ele este mai tânără, dar pe măsură ce pisica respectivă ajunge la maturitate socială, poate apărea agresivitatea din partea pisicii mai în vârstă sau mai tinere, sau uneori din partea ambelor în mod egal. Cum să o prevenim.

Cel mai bun mod de a preveni acest lucru este de a prezenta pisicile noi una alteia în mod corect pentru a minimiza stresul și a crește experiențele pozitive pentru ambele pisici. Pisicilor trebuie să li se acorde mult timp pentru a se aclimatiza una cu cealaltă, cu mult spațiu pentru a se îndepărta, inclusiv spațiu vertical, cum ar fi copaci pentru pisici, perdele de perete și locuri unde să se ascundă.

Lupte între pisici rezultate din agresivitate teritorială în afara casei

La început, doriți să le țineți în camere separate, astfel încât să se poată doar mirosi și auzi una pe cealaltă, și creșteți încet accesul lor una la cealaltă, asociindu-l în același timp cu lucruri care le plac, cum ar fi dulciuri, jucării și periaje.

Dacă vă aflați cu două pisici care înainte se înțelegeau bine și care acum se ceartă, tratați-le ca pe niște „pisici noi” și treceți prin procesul de introducere pentru o pisică nouă.

Dacă aveți o pisică de interior-exterior, este posibil ca pisica dumneavoastră să se bată cu alte pisici care se apropie sau intră în limitele proprietății dumneavoastră. Acest lucru se datorează naturii teritoriale a pisicilor. Sfaturi pentru a o controla.

Menținerea pisicii în casă este o modalitate de a elimina aceste tipuri de lupte. Îi puteți oferi felinei incinte pentru ferestre și „camere de joacă” în aer liber pentru a-i permite să petreacă ceva timp în aer liber, dar să rămână în siguranță față de alte pisici și prădători.

De asemenea, puteți încerca modalități de a împiedica cealaltă pisică sau celelalte pisici să intre în curte, deși acest lucru poate fi dificil de realizat în funcție de gospodărie, de gardul împrejmuitor și de disponibilitatea vecinilor de a-și controla animalele de companie.

Comportamenntul pisicii și agresivitate legată de împerechere

Dacă aveți mai multe pisici masculi și unul sau mai mulți dintre ei nu sunt castrați, este posibil să vă confruntați cu lupte în timpul sezonului de împerechere a felinelor. Masculii se vor lupta între ei pentru a avea acces la o pisică, chiar dacă se întâmplă să nu aveți o pisică femelă în casă.

Este posibil ca ei să simtă femelele în călduri din apropiere, în casele vecine sau pisicile străine care hoinăresc afară.
Sterilizarea tuturor pisicilor masculi poate ajuta la reducerea acestui tip de agresiune, precum și  comportamentul pisicii de stropire.

O altă formă de agresivitate între pisici este legată de pisicile femele care tocmai au născut un pui. Dacă alte mustăcioase se plimbă prin apropiere, noua mamă poate deveni agresivă pentru a-și proteja puii.

Comportamentul maternal

În aceste cazuri, agresivitatea ar trebui să dispară pe măsură ce pisicuțele se înțărcă, dar ar trebui să le oferiți mamei și noilor ei pui un loc liniștit, fără alte pisici, până când se simte bine. Sterilizarea, bineînțeles, va preveni, de asemenea, acest comportament pe viitor.

Pisicile care sunt stresate de stimulii din mediul lor își pot „redirecționa” anxietatea asupra unei alte pisici, ceea ce ia adesea forma agresivității. Audierea unui zgomot înfricoșător sau vederea unui alt animal la fereastră sunt tipurile de factori de stres care pot determina o pisică să redirecționeze agresivitatea asupra altei pisici.

În acest scenariu, veți dori să identificați factorul de stres care declanșează comportamentul și să încercați să îl eliminați, deși acest lucru nu este întotdeauna posibil dacă este vorba de un eveniment temporar, cum ar fi zgomotul produs de construcția exterioară. Acordă-le celor două pisici un timp de separare pentru a se detensiona și, dacă este nevoie, fă din nou procesul de reintroducere.

Bătaia prin joacă

Multe specii de animale se vor juca între ele luptându-se, iar acest lucru poate părea înfricoșător, dar este un comportament perfect distractiv pentru ambele pisici. Cu toate acestea, lupta prin joacă poate aluneca în luptă reală dacă una sau ambele pisici devin prea nervoase și agitate.

Deoarece joaca este o mare eliberare pentru orice animal, nu vreți ca pisicile dumneavoastră să înceteze să se mai lupte prin joacă dacă se bucură cu adevărat de ea, așa că ar trebui să supravegheați jocurile de acest tip și să căutați semnele ieșite din comun.

Gestionarea agresivității între pisici

Este foarte important să știți ce trebuie să faceți pentru a vă opri pisicile din lupte. Nu interveniți niciodată fizic, deoarece vă puteți răni grav, și evitați să folosiți ceva aversiv, deoarece acest lucru poate face ca pisicile să fie și mai agresive una față de cealaltă.

Mai degrabă, concentrați-vă pe distragerea atenției și separarea lor, apoi lucrați la modalități de a le reintroduce și de a le oferi soluții pozitive pentru comportamentul lor, potrvit lovetoknowpets.com.