Sari la conținut
Home » Pisica și comportamentele atipice. Ce transformări suferă după ce a consumat iarbă

Pisica și comportamentele atipice. Ce transformări suferă după ce a consumat iarbă

De ce mănâncă pisica mea iarbă?

Pisica dumneavoastră regurgitează după ce mănâncă iarbă, probabil că nu există niciun motiv de îngrijorare. Mâncatul ierbii este un comportament natural pentru majoritatea pisicilor, iar eliminarea conținutului din stomac după ce a mâncat acea iarbă este, de asemenea, destul de obișnuită.

Pisica elimină iarbă din motive întemeiate. În afară de faptul că trebuie să vă confruntați cu inconvenientul de a curăta mizeria pisicii, acest comportament nu reprezintă, de obicei, o problemă.

pisica pofticioasă; sursă foto: lovetoknowpets.com
pisica pofticioasă; sursă foto: lovetoknowpets.com

De ce mănâncă pisica mea iarbă

Iarba poate avea un efect laxativ natural și ajută pisica să elimine tulburările de stomac. Iarba conține fibre, care pot ajuta la menținerea sistemului digestiv sănătos.  Totodată,iarba conține, de asemenea, acid folic, iar pisica dumneavoastră poate mânca instinctiv iarbă pentru a obține un impuls nutritiv.

Mâncatul ierbii poate fi și distractiv pentru pisici. Animalul de companie s-ar putea să se bucure pur și simplu de faptul că are ceva de ronțăit și ar putea mânca iarbă din plictiseală, la fel cum dumneavoastră ați putea ronțăi chipsuri de cartofi în timp ce vă uitați la televizor.

În unele cazuri, mâncatul ierbii ar putea fi determinat de stres. Dacă pisica dumneavoastră mănâncă iarbă în exces, atunci anxietatea ar putea fi de vină. În aceste cazuri, s-ar putea să observați că pisica dumneavoastră mănâncă iarbă aproape în mod constant sau că o asociază cu alte comportamente, cum ar fi toaletarea excesivă.

De ce regurgitează pisica mea

Sistemul digestiv al pisicilor nu conține enzimele necesare pentru a digera în mod corespunzător iarba, așa că eliminarea conținutului din stomac este o parte naturală a procesului. Acest comportament este un instinct care a ajutat la menținerea în viață a pisicilor sălbatice.

Atunci când pisicile se bazau pe vânătoare pentru a-și procura hrana, ar fi consumat și oasele și părul prăzii lor. Mâncatul ierbii a ajutat, astfel încât pisicile puteau să arunce acele elemente de deșeuri pe care nu le puteau digera.

Dacă felinei tale îi place să mănânce iarbă și apoi varsă des după aceea, sunt șanse ca ea să știe că iarba poate ajuta la ameliorarea tulburărilor digestive și este o modalitate naturală de a se simți mai bine.

Semnele care ar trebui să vă îngrijoreze

Consumul de iarbă poate provoca uneori alte probleme. Iarba poate rămâne potențial blocată în camerele nazale ale pisicii dumneavoastră, în partea din spate a nasului, ceea ce creează o situație inconfortabilă. Pisica dumneavoastră poate strănuta în accese, iar medicul veterinar va trebui să vă ajute prin îndepărtarea ierbii.

Dacă felina dumneavoastră mănâncă iarbă în mod obsesiv, aceasta poate duce la vărsături excesive și poate indica faptul că pisica se confruntă cu o anxietate semnificativă. Cel mai bine este să vă duceți pisica la veterinar pentru o evaluare. Medicul veterinar vă poate ajuta să ajungeți la cauza anxietății pisicii dumneavoastră, astfel încât să o faceți să se simtă mai bine.

Există, de asemenea, pericolul potențial ca pisica dumneavoastră să consume plante pe care nu ar trebui să le consume atunci când este afară. Pășunatul pe iarba care a fost tratată cu pesticide cauzează tulburări digestive și efecte toxice pentru pisica dumneavoastră.

Alternative mai sigure pentru consumul de iarbă

De asemenea, pisica dumneavoastră ar putea ronțăi plante de exterior care sunt toxice. Cum ar fi crinii! Dacă pisica se confruntă cu efecte toxice de la ceva ce a ingerat, duceți-o imediat la veterinar pentru tratament.
Alte alternative sigure pentru pisici includ, iarba de ovăz bogată în fibre și cimbrul pentru pisici. Cine știa că există o plantă de cimbru pentru consumul pisicilor?

O altă alternativă este rădăcina de lemn dulce, deși ar trebui evitată dacă pisica dumneavoastră ia medicamente pentru subțierea sângelui. Este o opțiune mult mai bună să cumpărați sau să vă cultivați propria iarbă pentru pisici în interior, astfel încât să vă puteți hrăni pisica cu un produs fără pesticide, despre care știți că este sigur pentru ea.

Acest lucru vă permite, de asemenea, să monitorizați mai bine cât de multă iarbă consumă pisica dvs. Alimentarea pisicii cu iarbă specială vă poate ajuta să îi mențineți sistemul digestiv mai sănătos și confortabil, potrivit pawtracks.com.