Sari la conținut
Home » Papagalul nu se oprește din ciripit, nici noaptea? Pași eficienți pentru a readuce liniștea în căminul dumneavoastră

Papagalul nu se oprește din ciripit, nici noaptea? Pași eficienți pentru a readuce liniștea în căminul dumneavoastră

Cu toții am fost treziți la un moment dat de ciripitul unei păsări. Este un fenomen atât de comun încât acest tipar devine subiect pentru sitcom-uri și în ziceri. Din nefericire, acest lucru este mai probabil să se întâmple atunci când ai în casă o pasăre de companie care este liberă să cânte zi și noapte.

Din fericire, cele mai multe păsări de companie sunt diurne și se bucură de ciripitul împreună cu melodiile noastre preferate în timpul zilei, dar devin liniștite noaptea, când dorm. Cu excepția cazului în care adăpostiți o bufniță de companie, cel mai probabil nu va trebui să vă faceți griji în legătură cu o pasăre nocturnă, dar asta nu înseamnă că nu va ciripi jumătate de noapte și nu vă va împiedica să dormiți.

Nu vă faceți griji există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a readuce pacea și liniștea în casa dumneavoastră, asigurând în același timp fericirea păsării dumneavoastră.

De ce ciripesc păsările noaptea?

O parte din gălăgia pe care o auziți de la aceste animale este din cauza noastră. Păsările care sunt afară pot sta treze până târziu din cauza zgomotului și a poluării luminoase din oraș. În casă, aveți probleme similare.

Televizorul sau alte zgomote nocturne ar putea fi ceea ce ține pasărea trează, la fel ca și iluminatul casnic. De asemenea, păsările de curte ciripesc dacă se simt stresate sau singure, ceea ce înseamnă că ar putea avea nevoie doar de un pic de confort.

Încercați câteva dintre aceste trucuri pentru a vedea dacă ceva pare să le liniștească. Odată ce ați stabilit o rutină bună, veți dormi din belșug, la fel ca și zburătorul dumneavoastră.

Pasul 1: Găsiți sursa care vă disturbă animalul de companie

S-ar putea să trebuiască să vă dați seama ce îl face pe animalul de companie să ciripească noaptea târziu, pentru că ar putea fi oricare dintre lucrurile pe care le-am menționat. Uneori, eliminarea sursei va fi mai ușoară decât rezolvarea problemei.

Pasul 2: Acoperiți cușca

Este cel mai ușor de implementat. În timp ce scopul este de a bloca lumina și de a înăbuși sunetul, nu doriți să vă închideți complet animalul de companie, deoarece acesta trebuie totuși să respire în mod corespunzător.

Pasul 3: Vorbește cu pasărea ta

Am menționat deja că papagalul tău s-ar putea simți singur sau stresat noaptea târziu. Îi poți da rapid noapte bună pentru a încerca să îi amintești că ești încă acolo și că vei fi gata să te joci dimineața.

Pasul 4: Antrenează-ți papagalul să se oprească

Investiți în ceva timp de antrenament pentru a-i face să înceteze corul lor nocturn. Exersați calmarea sau liniștirea papagalului și oferiți-i o recompensă atunci când se conformează. Mai bine, încercați să le convingeți să tacă pentru câteva secunde și apoi oferiți recompensa.

Pasul 5: Găsiți o cameră bună

Este frumos să vă aveți prietenul cu pene în preajmă în timp ce petreceți timpul zilei, dar este posibil ca locația coliviei să nu fie potrivită pentru ora de culcare. Faceți o plimbare prin zona animalului de companie de câteva ori pentru a asculta zgomotele și căutați surse de lumină pe care poate nu le cunoașteți. Găsiți un loc care să fie departe de aceste distrageri și de dumneavoastră.

Pasul 6: Reduceți zgomotul.

Rutina ta nocturnă face mai mult zgomot decât crezi. Televizorul care rulează, periuța de dinți care bâzâie, uscătorul de păr care suflă, dușul care curge, toate aceste lucruri vor ține o pasăre complet trează întrebându-se ce veți face în continuare.

A-i da păsării propria lor cameră va ajuta cu siguranță, dar tot veți dori să fiți atenți la activitățile dumneavoastră. Închideți ușile cât mai mult posibil și mutați activitățile deosebit de zgomotoase (cum ar fi spălatul rufelor) mai devreme în timpul zilei, cât timp ele sunt încă treze, dacă este posibil.

Când toate celelalte eșuează, procurați-vă o mașină de zgomot alb sau niște dopuri pentru urechi pentru a-i bloca.La fel ca și copiii, păsările prosperă cu rutina. Dacă le învățați comenzi și cuvinte, spuneți-le noapte bună înainte de a părăsi camera și sperați că au înțeles mesajul. Uneori, o pasăre din stol este influența rea și trebuie să găsiți vinovatul. 

Încercați să instalați o cameră video pentru telefon sau pentru animale de companie pentru o noapte pentru a vedea cine face zgomotul și poate chiar ce îl provoacă.