Sari la conținut
Home » Cum îngrijesc un papagal Caique

Cum îngrijesc un papagal Caique

Papagal Caique

Cum îngrijesc un papagal Caique dacă mi-am luat ca și animal de companie un exemplar încântător care să mă bucure.

Papagalii Caique sunt mici papagali încântători, cu personalități pline de viață, care îi fac niște păsări minunate de companie. Iată 5 sfaturi pentru a avea grijă de pasărea ta, astfel încât să poată trăi o viață lungă și sănătoasă alături de tine și familia ta.

 

Alimentația papagalului Caique

Întrucât Caiques sunt cunoscuți pentru dragostea lor pentru mâncare. Ei au nevoie de fructe și legume proaspete, semințe încolțite, suplimente de masă și un amestec de pelete de înaltă calitate ca supliment.

Schimbați apa ori de câte ori este nevoie pentru ca aceasta să fie proaspătă. Acest lucru va reduce creșterea mucegaiului și infecțiile care pot rezulta din ingerarea acestuia.

Când îi hrăniți cu alimente proaspete, asigurați-vă că scoateți alimentele din cușcă după câteva ore din același motiv.

Papagal Caique
Papagal Caique
foto: Unsplash

De ce cuscă are nevoie papagalul Caique

Deși sunt mici, sunt destul de activi și se descurcă cel mai bine atunci când se pot mișca liber în cușcă.

Mai mare este întotdeauna mai bine când vine vorba de dimensiunea cuștii, dar o dimensiune minimă ar trebui să fie de 24″ înălțime pe 24″ lățime și 24″ adâncime.

Deoarece sunt alpiniști pasionați, barele orizontale vor fi foarte apreciate de pasărea ta. Evitați metale care sunt toxice pentru păsări și asigurați-vă că colivia dvs. este certificată ca sigură pentru păsări.

De asemenea, cuștile din lemn ar trebui evitate, deoarece le place să roadă și veți descoperi în curând că pasărea dvs. a scăpat prin barele unei cuști de lemn.

Cușca adecvată vă menține în mod corespunzător animalul de companie fericit și poate preveni dezvoltarea comportamentelor nedorite din cauza plictiselii.

Un Caique fericit vă va oferi distracție nesolicitată de dimineața până seara și tot ce trebuie să faceți este să aveți timp să vizionați spectacolul.

 

Cum interacționați cu un Caique

Acești papagali iubesc oamenii și au nevoie de oameni care să-i iubească. Ei au nevoie de cel puțin o oră pe zi de interacțiune cu oamenii.

Ar trebui să fie supravegheați îndeaproape, deoarece sunt păsări neînfricate și pot face cu ușurință lucruri pe care nu ar trebui să le facă.

Acționați încet și supravegheați cu atenție atunci când îi puneți  împreună cu alte animale de companie.

Nu lăsa niciodată un copil singur și nesupravegheat cu pasărea. Copiii mici pot să sperie neintenționat sau să facă pasărea să se simtă amenințată, iar tu poți preveni cu ușurință dezastrul fiind acolo când Caique-ul tău face exerciții în afara cuștii.

 

Dresajul papagalului

Caique-ul răspunde bine la dresaj. Majoritatea pot învăța să vorbească, să facă trucuri și să fluieră cântece.

Odată ce aceste abilități au fost perfecționate, ei sunt mai mult decât dispuși să ocupe centrul scenei și să cânte pentru tine, familie și prieteni.

Sesiunile de antrenament ar trebui să fie scurte și zilnice, dacă este posibil. Întotdeauna răsplătește-ți pasărea înainte ca atenția păsării tale să scadă.

Amintiți-vă că antrenamentul nu este doar pentru a vă învăța pasărea ceva nou, ci este o modalitate excelentă de a continua să vă apropiați. Fă din acesta un moment pe care pasărea ta îl așteaptă cu nerăbdare.

 

Cum păstrăm sănătatea papagalilor

Cu îngrijire adecvată, se știe că acești papagali trăiesc până la 30 de ani.

La fel ca mulți papagali, sunt susceptibili la boli și infecții transmise prin aer, cum ar fi psitacoza și alte boli respiratorii, cu excepția cazului în care aerul lor este menținut curat.

Deoarece păsările aflate în captivitate sunt supuse mult mai multor poluanți, particule din pene și alți poluanți găsiți în multe gospodării, filtrarea aerului le va menține căile respiratorii mai curate, le va menține mai sănătoase și, în cele din urmă, le va crește durata de viață.