Sari la conținut
Home » Plănuiți o călătorie cu trenul împreună cu animalul de companie? Iată cum vă puteți transporta câinii în siguranță

Plănuiți o călătorie cu trenul împreună cu animalul de companie? Iată cum vă puteți transporta câinii în siguranță

caini in tren; sursă foto: the guardian.com

Dintr-un motiv sau altul, s-ar putea ca într-o zi să trebuiască să călătoriți cu trenul împreună cu ai dumneavoastră câinii. Poate că plecați în vacanță, vă vizitați prietenii sau rudele, sau trebuie să călătoriți la serviciu. 

Dar cum călătoriți cu trenul când vă luați cu voi prietenul cu blană? Poate părea stresant, mai ales dacă nu ați mai făcut-o niciodată, dar există modalități de a face procesul mult mai ușor. De la a vă asigura că vaccinurile sunt la zi și până la a împacheta cele mai importante dulciuri și jucării, am adunat tot ce trebuie să știți. 

Verificați politica companiei feroviare privind animalele de companie

Înainte de a rezerva biletele, este important să verificați politica companiei feroviare privind animalele de companie. Până la urmă, regulile și reglementările pot fi diferite de la o companie la alta. Unele percep prețuri mai mari decât altele, de exemplu. 

Totuși, indiferent de compania cu care călătoriți, există câteva informații cheie pe care trebuie să le căutați. Printre cele mai importante se numără restricțiile de mărime și greutate, vaccinările necesare și dacă animalul dumneavoastră de companie poate călători în vagonul de pasageri alături de dumneavoastră.

Atunci când călătoriți între state, multe dintre ele cer ca puiul să aibă un certificat veterinar, care să indice că nu are boli infecțioase precum rabia. Deși regulile pot diferi de la un stat la altul, este probabil cel mai bine să fiți prudent și să obțineți unul în termen de 30 de zile, informează dogtime.com.

Planificați din timp pentru o călătorie confortabilă

Este prima dată când cățelușul merge cu trenul? Dacă da, există lucruri pe care le puteți face pentru a-i pregăti. Dacă trebuie să fie într-un transportor pentru călătorie, ajutați-l să se obișnuiască în prealabil și, asigurați-vă că împachetați câteva dintre jucăriile lor preferate și poate o pătură pentru un plus de confort. 

Testați-vă câinele cu o serie de călătorii mai scurte, mai ales dacă va urma o călătorie cu trenul de șase sau șapte ore. Scoateți-l în mașină sau faceți mai întâi o călătorie mai scurtă cu trenul, pentru a-l ajuta să se obișnuiască. Nu uitați nici lucrurile esențiale! Mâncarea și apa inclusiv câteva bunătăți gustoase, sunt indispensabile, la fel ca și niște pungi pentru treaba mare.

În situația în care câinele se luptă cu răul de mișcare atunci când călătorește, o rezervă constantă de apă îl va împiedica să se deshidrateze, acest lucru poate agrava răul de mișcare. 

Asigură-te că știi și de existența unor medici veterinari pe traseu. S-ar putea să fie puțin probabil, dar în caz de urgență este mai bine să știți unde puteți obține ajutor dacă cățelul dumneavoastră are nevoie de îngrijiri medicale. Și, poate doriți să luați în considerare posibilitatea de a-i pune microcipuri, dacă nu sunt deja, în cazul în care se pierde într-o destinație necunoscută. De asemenea, o zgardă cu numărul dumneavoastră de contact este o idee bună.

Păstrarea confortului câinelui în timpul călătoriei 

În special dacă va fi o călătorie mai lungă, este important să vă asigurați confortul cățelului dumneavoastră. Programați pauze de exerciții fizice și de oliță pentru câinele dumneavoastră și, bineînțeles, nu uitați să interacționați și să vă jucați cu el. Opțiunile de joacă ar putea fi puțin limitate dacă trebuie să stea într-un transportor sau într-o ladă, dar chiar și oferirea de dulciuri sau o jucărie de mestecat va fi de ajutor.

Tu știi că vei sta în tren doar câteva ore cel mult, dar câinele tău nu știe asta. De asemenea, poți să te uiți la filme, să răsfoiești rețelele de socializare sau să stai de vorbă cu persoanele cu care călătorești. Câinele tău nu poate. Așadar, chiar dacă s-ar putea să nu fie cele mai distractive câteva ore din viața lor, puteți măcar să vă ajutați câinele să se simtă confortabil în timp ce călătorește.  

Să presupunem că patrupedul este binevenit în tren, minunat! Dar, este totuși important să fii atent la ceilalți. Țineți-vă câinele sub control și faceți curat după ei. Trebuie să respectați spațiul și confortul celorlalți pasageri atunci când călătoriți cu trenul împreună cu ai dumneavoastră câini . Mulți oameni adoră să întâlnească noi prieteni blănoși în tren, dar nu toată lumea este o persoană care iubește câinii sau nu va avea chef să interacționeze cu cățelul tău în timpul călătoriei.