Sari la conținut
Home » Lucruri bizare pe care pisica ta le adoră. De la spartul obiectelor la joaca de-a v-ați ascunselea

Lucruri bizare pe care pisica ta le adoră. De la spartul obiectelor la joaca de-a v-ați ascunselea

pisicuță blocată în copac

Toată lumea are ciudățenii comportamentale, iar uneori se pare că și pisicile noastre le au. Vi se pare neobișnuit faptul că achiziționați jucării scumpe pentru pisici, iar felina dumneavoastră preferă să se joace cu o simplă cravată de păr?

Pisicile pot fi creaturi misterioase, dar de obicei există un motiv în spatele comportamentelor lor sau o explicație pentru interesele lor. Dacă ești curios să afli de ce îi plac felinei tale lucrurile ciudate pe care le face, atunci continuă să citești pentru a înțelege comportamentul pisicii.

Pisica bea din paharul tău de apă sau de la robinet

Așadar, ați achiziționat o fântână de apă scumpă pentru pisici, iar ea bea tot din paharul dumneavoastră sau de la robinet. De ce face asta?

Este posibil ca pisica să nu realizeze că paharul dvs. de apă este paharul dvs. de apă. Pur și simplu, i se poate părea convenabil că există un recipient care conține apă atunci când îi este sete, așa că bea din el. Pisicile din sălbăticie vor bea ori de câte ori le este sete și găsesc o sursă de apă; ele nu caută în mod special boluri cu apă.

O altă perspectivă poate fi aceea că pisica dumneavoastră vă privește cum beți și vrea să bea ceea ce beți dumneavoastră. Dacă este suficient de bun pentru dumneavoastră, este suficient de bun și pentru ea.

Este posibil ca unele pisici să prefere să bea de la robinet atunci când sunteți ocupat să spălați vasele sau să vă spălați pe dinți, din cauza fascinației lor față de apa care apare brusc.

Sau, animalul de companie poate avea o preferință de gust pentru apa curgătoare în comparație cu apa care a stat toată ziua într-un bol pentru pisici, ceea ce duce la formarea de bacterii. În plus, particulele de hrană pot cădea înăuntru și pot schimba gustul apei.

Împinge obiectele de pe mese și se uită cum se sparg

Aveți o pisică care trăiește doar pentru a lovi lucrurile de pe raft? Este atât de frustrant să îi oferiți pisicii o mulțime de jucării, doar pentru ca ea să lovească obiecte de pe tejghele și să spargă lucruri zilnic. De ce simt pisicile nevoia să facă acest lucru?

Ei bine, de fiecare dată când pisica împinge un obiect până când acesta cade, reacționează într-un mod diferit. S-ar putea să fie pur și simplu distractiv să vadă cum obiectele sar în diferite direcții de fiecare dată când cad sau să le vadă cum se sparg în mai multe bucăți.

De ce sunt unele pisici obsedate de cutii? Ele sunt creaturi ale confortului și, uneori, a fi într-o cutie cu suport lateral este confortabil. Alteori, a fi într-o cutie le face pe unele pisici să se simtă în siguranță, ca și cum ar fi protejate din toate părțile.

Cutiile sunt, de asemenea, amuzante pentru a se ascunde în ele, pentru a ieși afară și pentru a surprinde oamenii și alte animale de companie din casă. Cred că pisicile sunt în secret amuzate de privirea de surpriză sau teroare de pe fețele noastre sau de reacțiile colegilor de casă atunci când ne prind pe nepregătite. La fel cum unora le place să facă farse, acesta este modul lor de a face farse.

Se întorc cu spatele pentru a fi scărpinate

Ți s-a întâmplat vreodată ca o pisică să vină la tine, să se întoarcă și să îți prezinte coada? Zona de deasupra cozii, pe care am numi-o „fund”, este o zonă în care pisica nu se poate zgâria cu labele și, uneori, folosirea limbii pentru a o zgâria nu rezolvă problema.

Unele pisici au învățat să se dea cu spatele la o mână atârnată dacă vor o zgârietură bună. Pisicile își pot arăta plăcerea prin toarce, mișcându-și coada, ridicându-și fundul și, uneori, arcuindu-se împotriva mâinii sau piciorului dumneavoastră.

Ceea ce noi vedem ca fiind comportamente ciudate ale pisicilor sunt comportamente normale ale pisicilor pe care acestea au nevoie să le exprime sau cele care sunt întărite din greșeală. Așa că relaxează-te și bucură-te de personalitatea unică a pisicii tale, potrivit petmd.com.