Lumea animalelor

Iubitorii de câini și plimbările pe timpul verii. Măsuri de siguranță pentru a proteja animalul de companie de pavajul fierbinte

Plimbarea câinelui pe tot parcursul anului este o necesitate pentru a-l menține sănătos și fericit, dar pavajul înăbușitor din lunile de vară poate fi un pericol. Labele animalelor de companie sunt alcătuite din țesuturi sensibile care se pot arde cu ușurință pe suprafețe fierbinți, chiar și atunci când temperatura de afară nu este foarte ridicată.

Din fericire, există o modalitate de a testa temperatura solului pentru a vedea dacă este prea cald pentru cățelul tău. De asemenea, puteți folosi ghetuțe, balsamuri de protecție și alte metode pentru a proteja lăbuțele câinelui de pavajul fierbinte în această vară.

foto: lovetoknowpets.com

Câinele tău are totuși nevoie de exerciții fizice în timpul acestor zile fierbinți de vară, așa că folosește aceste măsuri preventive pentru a-ți păstra prietenul blănos în siguranță.

1. Testați solul înainte de a vă plimba animalul de companie

„Testul de șapte secunde” ca primă linie de apărare pentru a determina dacă solul este prea fierbinte pentru animalul de companie (alertă de spoiler: este același lucru pe care îl fac și medicii veterinari pentru a vedea dacă este sigur să își plimbe propriul câine!)

Pentru a efectua acest test rapid, puneți dosul mâinii pe trotuar timp de șapte secunde (dosul mâinii este mai sensibil la căldură în comparație cu palma). Dacă este prea cald pentru mâna ta în acest timp scurt, este prea cald pentru labele câinelui tău.

2. Rămâi pe suprafețe mai răcoroase

O modalitate de a menține labele câinelui dvs. răcoroase este să evitați în totalitate solul fierbinte. Nu vă plimbați pe beton, pavaj și asfalt atunci când sunt peste 30 de grade Celsius și rămâneți pe terenuri mai răcoroase. Iarba este cea mai bună suprafață pentru picioarele câinelui dumneavoastră, deoarece nu reține căldura.

De asemenea, oferă o pernă plăcută care poate ajuta la atenuarea impactului asupra articulațiilor lor în timp ce aleargă și se joacă. Alte acoperitoare vii ale solului, cum ar fi mușchiul și trifoiul, sunt la fel de sigure.

3. Arsuri solare

Pe măsură ce soarele se ridică pe parcursul zilei, crește și temperatura solului. Pentru siguranța câinelui dumneavoastră, cel mai bine este să evitați orele de vârf ale soarelui în timpul verii, care sunt între orele 10 a.m. și 4 p.m. Încercați să faceți orice plimbare lungă cu câinele dumneavoastră dimineața devreme, când este mai răcoare.

Acest lucru poate reduce, de asemenea, riscul de arsuri solare sau de accident vascular cerebral din cauza căldurii. Dacă nu sunteți o persoan[ matinală, seara târziu poate fi un moment sigur. Cu toate acestea, ar trebui totuși să fiți precauți, deoarece solul poate rămâne fierbinte din cauza soarelui.

4. Folosiți ghetuțe pentru câini

Pantofii și șosetele pentru câini nu fac doar o declarație de modă; ele pot proteja și câinele de arsurile de labe. Alegeți ghetuțe care sunt concepute pentru a fi folosite pe pavajul fierbinte pentru a vă asigura că materialul nu se va topi la temperaturi ridicate. Cea mai bună alegere de pantofi pentru câini este respirabilă, durabilă și confortabilă.

Dacă  nu este un fan al ghetuțelor, nu vă faceți griji. Probabil că le va lua ceva timp să se obișnuiască să poarte pantofi. Introduceți-i treptat senzația de a purta botine în interior înainte de a ajunge pe trotuarul fierbinte.

5. Aplicați balsamuri de protecție cu ceară

Balsamurile protectoare pe care le masați pe labele câinelui, cum ar fi Musher’s Secret, pot fi o opțiune bună pentru câinii care nu tolerează botinele. Aceste produse creează o barieră protectoare care protejează țesutul plăcuțelor de temperaturile extreme, permițând în același timp pielii să respire. C

u toate acestea, unii experți avertizează că balsamurile ceroase pot să nu fie sigure în condiții de căldură extremă, deoarece se pot topi, așa că folosiți numai produse concepute pentru a fi utilizate în condiții de căldură.

De asemenea, asigurați-vă că alegeți un produs fabricat special pentru câini, pentru că există întotdeauna posibilitatea ca acesta să încerce să lingă balsamul de pe picioare.

Ce trebuie să faceți în caz de arsuri la nivelul labei piciorului

Dacă vă îngrijorează faptul că câinele dumneavoastră s-ar putea să se fi ars labele pe pavajul fierbinte, ar trebui să vă adresați medicului veterinar. Arsurile pot fi extrem de inconfortabile, așa că de obicei se justifică administrarea de medicamente pentru durere, iar pielea deschisă se poate infecta cu ușurință.

Arsurile grave necesită un tratament mai extins, inclusiv bandaje specializate. În timp ce așteptați programarea, puteți să vă mențineți câinele confortabil urmând acești pași: Clătiți pernuțele labei piciorului cu apă călduță pentru a îndepărta orice resturi.

Uscați ușor lăbuța, apoi puneți o șosetă respirabilă sau o învelitoare lejeră pe picior pentru a proteja pernuțele deteriorate.
Folosiți un con pentru câini pentru a-i împiedica să lingă sau să mestece zona, ceea ce poate traumatiza și mai mult țesuturile.
Țineți câinele departe de picioare, transportându-l afară pentru pauze de toaletă până când medicul veterinar vă dă alte instrucțiuni.
Pericolele pe care le prezintă pavajul și betonul fierbinte. Pavajul fierbinte este un pericol adesea trecut cu vederea în timpul verii, care poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții câinelui împreună cu planurile. de vară. Pernuțele de labe arse sunt inconfortabile și pot duce la infecții cutanate dăunătoare, potrivit lovetoknowpets.com.

Recent Posts

Plante de cameră otrăvitoare ce ar trebui ținute departe de copii și animale de companie

Plante de cameră otrăvitoare ce ar trebui ținute departe de copii și animale de companie.…

4 zile ago

Un pui de labrador este viral pe TikTok. Ce preferă să mănânce

Un pui de labrador este viral pe TikTok. Ce preferă să mănânce cu foarte mare…

5 zile ago

Noua lege pentru stăpânii animalelor de companie promovată de UE

Noua lege pentru stăpânii animalelor de companie promovată de UE. Devine obligatoriu pentru cei care…

5 zile ago

Aceste feline pot deveni periculoase. Cele mai agresive rase

Aceste feline pot deveni periculoase.  Puţine patrupede au reuşit să se bage pe sub pielea…

5 zile ago

Primul amfibian care depune ouă și își hrănește puii cu lapte descoperit de oamenii de știință

Primul amfibian care depune ouă și își hrănește puii cu lapte descoperit de oamenii de…

o săptămână ago

Cele 6 tipuri diferite de Coonhound

Rasele de Coonhound, cunoscute pentru persistența, suplețea și simțul ascuțit al mirosului, sunt epitaful câinilor…

o săptămână ago

Parteneri

  • DOCTORUL ZILEI

Depresia