Sari la conținut
Home » Animalul de companie care nu simte gustul de dulce

Animalul de companie care nu simte gustul de dulce

Animalul de companie care nu simte gustul de dulce, se pare că, de altfel, este si singurul animal din lume care nu simte gustul dulce își găsește adăpostul în majoritatea gospodăriilor din România.

Pisica, căci despre ea este vorba, este singurul din lume care nu se poate bucura de această plăcere. Românii au grijă de acest animal fie la casă, fie la bloc.

Animalul de companie care nu simte gustul de dulce

Deși ne putem gândi că pisicilor le place să bea lapte datorită gustului său dulceag, ei bine, ele nu simt deloc gustul plăcut al acestuia. Pisica, unul dintre cele mai îndrăgite animale de companie din zilele noastre nu simte gustul dulce, deci nu poate fi răsfățată cu prăjituri. Ei bine, pisica este singurul animal din lume care nu se poate bucura de această plăcere.

Mai mult de atât, este bine de știut că majoritatea pisicilor au intoleranță la lactoză. Cu toate astea, pisicile savurează cu mare plăcere laptele. De ce fac acest lucru?

Deși laptele le face rău, micile feline tot cer să guste și asta pentru că ele miros grăsimea și proteinele din lactate și sunt încântate să le mănânce explică medicii veterinari.

Atenție! Dintre toate lactatele, doar iaurtul simplu este recomandat, acesta făcând parte din așa numitele produse acidofile, dar și el în anumite măsuri, pentru că și acesta conține lactoză. Iaurtul are mai multe elemente care ajută digestia și s-ar putea să fie mai bine tolerat. Iaurtul poate fi inclus în hrana pisicii o dată sau de două ori pe săptămână. Laptele este bine să îl eviți, doar în cazul în care observi că pisica nu are nicio reacție (diaree, vomă, crampe), îi poți da lapte în cantități mici de două – trei ori pe lună.