Sari la conținut
Home » Cât lapte poate consuma pisica

Cât lapte poate consuma pisica

Cât lapte poate consuma pisica fără ca acesta sa-i facă rău și să-i pună în pericol sănătatea se întreabă mulți iubitori de feline.

Știm că pisicile au o pasiune aparte pentru lactate. Micuțele feline ar bea pe nerăsuflate un bol cu lapte sau iaurt.

Cât lapte poate consuma pisica. Ce spun doctorii

Trebuie să știm că produsele din lapte nu sunt recomandate pentru pisici, decât în anumite condiții. Pisicile au intoleranță la lactoză și se simt foarte rău dacă vor consum produse din această categorie.

Deși acestea le face rău, micile feline tot cer să guste și asta pentru că ele miros grăsimea și proteinele din lactate și sunt încântate să le mănânce explică medicii veterinari.

Iaurtul, produs acidofil poate fi consumat de pisică

Dintre toate lactatele, doar iaurtul simplu este recomandat, acesta făcând parte din așa numitele produse acidofile, dar și el în anumite măsuri, pentru că și acesta conține lactoză. Iaurtul are mai multe elemente care ajută digestia și s-ar putea să fie mai bine tolerat.

În concluzie, dacă vrei ca pisica ta să nu sufere în urma consumului de lapte, fă un test cu o cantitate mică la început oferindu-i acesteia iaurt. Unele pisici nu îl suportă, altele îl plac. â

Dacă pisica ta îl tolerează, poți amesteca iaurt cu bucățele mici de carne fiartă sau cu ou. Aceasta se va bucura de mica tratație făcută de tine și îți va mulțumi pentru asta.

Cât lapte poate consuma pisica. Ce  cantitate poți să-i oferi

Iaurtul poate fi inclus în hrana pisicii o dată sau de două ori pe săptămână. Laptele este bine să îl eviți, doar în cazul în care observi că pisica nu are nicio reacție (diaree, vomă, crampe), îi poți da lapte în cantități mici de două – trei ori pe lună.

În cazul iaurtului, ai grijă să nu conțină zahăr, să nu aibă sare în exces, să nu aibă cine știe de arome artificiale. Un iaurt cât mai natural și simplu este singurul dintre produsele lactate pentru pisici recomandate.

Nu uitați, lactoza și grăsimea din lactate sunt dăunătoare pentru pisici și din acest motiv este bine să evitați să-i oferiți acesteia produse din lapte.