Sari la conținut
Home » Știai că arsuri solare se pot întâlni și la câini? Cum îi protejăm

Știai că arsuri solare se pot întâlni și la câini? Cum îi protejăm

Știai că arsuri solare se pot întâlni și la câini? Vara e în toi, temperaturile sunt în creștere în ultima perioadă iar asta înseamnă că inclusiv prietenii noştri blănoşi pot avea probleme din cauza caniculei, de la insolaţie până la arsuri solare. Da, chiar dacă sunt acoperiţi de blană deasă, animăluţele pot fi vulnerabile, ca şi noi, pe timp de vară. Poate că nu ştiai dar şi câinii au nevoie de creme SPF speciale.

Arsuri solare se pot întâlni și la câini

Sean McCormack, un specialist în medicină veterinară, a tras un semnal de alarmă cu privire la sănătatea câinilor în perioada verii. Având în vedere că temperaturile sunt peste 30 de grade Celsius și tot mai multe valuri de căldură lovesc puternic, proprietarii de animale de companie trebuie să fie conștienți că patrupezii lor au nevoie de protecție sporită, potrivit Digi Animal World.

Evitaţi plimbările lungi

În zile caniculare, câinii pot fi expuși la un pericol real de deshidratare și chiar insolație, așa că este important ca stăpânii lor să facă tot ce pot pentru a-și proteja prietenii de soare. Sean McCormack îi îndeamnă pe aceștia să-și țină patrupezii cât mai departe de căldură și să folosească creme de soare speciale pentru zonele mai sensibile ale corpului.

„Nu toți câinii știu să se protejeze de căldură și să se adăpostească la umbră, așa că trebuie să fim atenți când câinii noștri se află afară în zilele caniculare. Unii câini sunt mai predispuși la arsuri solare decât alții, cum ar fi cei cu blana subțire sau cu zone cu mai puțin păr și cu piele mai expusă. Câinii cu blana și pielea mult mai deschise prezintă, de asemenea, un risc mai mare. Acolo unde câinele tău are pielea mai deschisă, mai roz, este mai predispus la arsuri solare. Zonele corpului cu cel mai mare risc de arsuri solare sunt cele în care există mai puțin păr, cum ar fi în jurul ochilor, urechilor, buzelor și nasului și în zona abdomenului/ inghinală”, a declarat Sean McCormack pentru The Mirror.

Cele mai sensibile rase de câini predispuse la arsuri solare

Cele mai sensibile rase de câini atunci când vorbim de arsuri solare sunt: West Highland White Terrier, Greyhound, Bull Terrier, Bulldog francez, Boxer și Dalmațian.

„La fel ca la oameni, expunerea excesivă la soare și la razele UV poate provoca cancer de piele câinelui tău. Dacă observați orice umflături neobișnuite sau o zonă de piele care își schimbă culoarea, este recomandat să mergeți cu câinele la un medic veterinar pentru a-l examina. Încercați să utilizați o protecție solară specială pentru câini. Sunt mute tipuri de loțiuni care nu conțin substanțele chimice care se găsesc în cremele solare umane, cum ar fi oxidul de zinc, PABA și parfumurile artificiale. Deși aceste ingrediente suplimentare nu dăunează pielii în sine, câinii au tendința de a-și linge crema de protecție solară, iar aceste substanțe chimice nu trebuie ingerate. Dacă sunteți în indisponibilitatea unei creme speciale pentru câini și aveți nevoie urgentă de ea, puteți folosi și cremele de protecție speciale pentru bebeluși. Acestea nu conțin substanțele chimice dăunătoare și sunt mai sigure pentru câine”, atrage atenţia Sean.