Sari la conținut
Home » Canicula mare, ce condiții trebuie să-i asiguri animalului tău de companie

Canicula mare, ce condiții trebuie să-i asiguri animalului tău de companie

Canicula mare nu afectează doar oamenii ci pot reprezenta un disconfort chiar și pentru animalul tau de companie. Fie că deții câine, pisică, sau alt animal de companie, toate se adaptează cu greu unui mediu în care temperaturile urcă prea mult în termometre. Pentru binele lor și pentru a evita vreo problemă gravă cu care se pot confrunta din cauza căldurii excesive, ține cont de câteva reguli.

NU uita, zilele toride de vară sunt resimțite din plin și de animalele de companie.

Canicula mare, evită plimbările lungi

Dacă este canicula mare, redu plimbările cu care ți-ai obișnuit patrupedul. Ieșirile afară pot fi făcute fie în prima parte a zilei, sau seara, când disconfortul termic nu este atât de mare. Atenție, in timpul zilei, temperatura la sol poate fi foarte ridicată și să ducă la arsuri pe lăbuțele animalului de companie.

Dacă este canicula, crează-i un mediu liniștit, aerisit și răcoros

Dacă ai posibilitatea să-i oferi câinelui tău o curte în care să petreacă timp la răcoare pe perioada verii, e minunat. Dacă nu, trebuie să îi creezi în propria locuință un mic colțișor aerisit și răcoros.  Deși pare că sunt mai ușor adaptabile la condiții, pisicile resimt la fel de neplăcut canicula. La rândul lor vor fugi în aceste zile de mese prea copioase și chiar de drăgălășenie. Astfel că, nu trebuie să te sperie dacă animalul tău de companie este ușor apatic în zilele călduroase.

Pe caniculă mare este important să le asiguri necesarul de apă animalelor de companie

Animalele de companie pot suferi la rândul lor de deshidratare in zilele cu caniculă mare. Aceasta poate duce la declanșarea unor procese periculoase în interiorul corpului, ducând chiar și la deces. Asigură-te că animalul tău de companie are în mod constant în raza lui vizuală, apă.

Hrana mai puțină

Așa cum căldura excesivă îi determină și pe oameni să evite mesele copioase, bogate în grăsimi și animalele de companie nu pot mânca foarte mult. Astfel, unii dintre micii necuvântători vor consuma mult mai puțină mâncare. Nici acest lucru nu trebuie să te îngrijoreze. Puțină mâncare în plus i-ar putea face să simtă un disconfort în plus, nu insista. Chiar poți să reduci cantitatea de mâncare dată în mod uzual.