Sari la conținut
Home » Grădina zoologică din San Antonio îi sprijină pe suferinzii din dragoste. Până unde poate merge inventivitatea americană

Grădina zoologică din San Antonio îi sprijină pe suferinzii din dragoste. Până unde poate merge inventivitatea americană

news18.com

Cu toate că Ziua Îdrăgostiților a trecut de câteva zile bune, persoanele care trec printr-o despărțire dureroasă pot alege să treacă peste impas cu ajutorul campaniei lansată de o grădina zoologică din San Antonio, care a devenit virală pentru reluarea campaniei anuale de strângere de fonduri Cry Me a Cockroach.

Campania permite donatorilor să numească un gândac, un rozător sau o legumă care să fie dată de mâncare unuia dintre animalele de la grădina zoologică.

@sanantoniozoo And ita all for a great cause…CONSERVATION! Visit the link in bio to learn more! #crymeacockroach #nonprofit #fundraiser #noneprofit #donationsforconservation #wildlifeambassadors #wildlifeconservation #sazoo ♬ original sound – Johnny Sibilly

Idee năstrușnică la Grădina zoologică San Antonio

Un videoclip recent cu un angajat al Grădinei Zoologice îmbrăcat  într-un costum de gândac de bucătărie a obținut peste 2 milioane de vizualizări și a generat o avalanșă de întrebări din partea spectatorilor.

„Când afli că poți da numele unui gândac după fostul tău iubit și primești un filmuleț în care acesta este dat ca hrană unuia dintre animalele de la Grădina Zoologică San Antonio”, a fost fraza care i-a cucerit pe internauți, după care comentariile amuzante au curs cu duiumu. „Suntem limitați la numărul pe care îl putem numi?”, a comentat un utilizator. „Eu am o listă de rufe”.„Asta mă face atât de fericită!!!”, a comentat un al utilizator.

Evenimentul, care s-a desfășurat până pe 14 februarie, a fost un mare succes în întreaga lume în fiecare an de la lansarea sa în 2020, cu donații din toate statele americane și din zeci de țări.

Campania de strângere de fonduri din acest an este pe cale să fie cea mai populară de până acum, potrivit lui Cyle Perez, directorul de relații publice al grădinii zoologice.

Fiecare donație include o felicitare digitală de Ziua Îndrăgostiților care poate fi trimisă persoanei vizate, care nu trebuie să fie neapărat un fost iubit, ci poate fi oricine, de la un șef dificil la un vecin incomod. Un număr limitat de persoane care fac o donație de 150 de dolari pot, de asemenea, să trimită mesaje video personalizate persoanei care nu este atât de specială, în timp ce gândacul, șobolanul sau leguma își găsește sfârșitul.

Fondurile vor ajunge și la programele pentru animalele pe cale de dispariție

Unele dintre aceste videoclipuri au inclus de fapt mesaje dulci și încurajatoare menite să îl facă pe destinatar să zâmbească, a spus Perez, în timp ce altele păreau mai degrabă o modalitate pentru un donator cu inima frântă de a-și elibera frustrarea.

„Este cu adevărat interesant să vedem pentru ce folosesc oamenii această strângere de fonduri”, a spus el. „Am văzut, de asemenea, unele mai jucăușe (n.r. dedicații), cum ar fi figuri politice sau 2022 de tendințe pe care oamenii nu le-au plăcut, cum ar fi fotografiile de profil AI (Artificial Inteligence) . Dacă ne uităm la partea din spate, este o perspectivă amuzantă asupra societății.”

Începând de săptămâna trecută, a spus Perez, cele mai populare nume trimise sunt Matt și Jessica. Cele de anul trecut au fost Jacob și Sarah.

Grădina zoologică nu are încă cifre partajabile cu privire la câți bani au fost strânși până acum, a spus Perez. Dar fondurile merg de obicei la întreținerea generală a grădinii zoologice, precum și la programele de conservare pentru animalele pe cale de dispariție din țări precum Japonia, Peru și China.

Grădina zoologică a câștigat peste 1 milion de urmăritori

Răspândirea campaniei de strângere de fonduri pe TikTok a ajutat grădina zoologică din San Antonio să atragă atenția a mii de potențiali vizitatori din afara comunității locale.

De când și-a intensificat cu adevărat prezența pe TikTok în luna iunie, grădina zoologică a câștigat peste 1 milion de urmăritori pentru clipurile sale care surprind cele mai drăguțe și mai amuzante momente ale animalelor, potrivit nbcnews.com.

Un videoclip cu un hipopotam care zdrobește un dovleac a adunat 2,7 milioane de aprecieri. Un altul cu un pui de cangur care alunecă continuu din punga mamei sale, cu mesajul „Cu toții avem astfel de zile”, a strâns 12,7 milioane.

Grădina Zoologică din Bronx permite clienților să numească un gândac de Madagascr în onoarea cuiva

„Ne place să ne întâlnim cu oaspeții noștri oriunde ne găsesc”, a spus Perez. „În zilele noastre, o mare parte din asta este reprezentată de social media, ceea ce este interesant, deoarece poți lua cu adevărat ceea ce se întâmplă aici și o poți prezenta lumii.”

Grădina zoologică din San Antonio nu este singura care a oferit o ofertă de Ziua Îndrăgostiților pe tema gândacilor. 

Programul „Name-a-Roach” al Grădinii Zoologice din Bronx permite donatorilor să numească un uriaș gândac de Madagascar  în onoarea cuiva. Pentru o donație mai mare, pachetul este însoțit de un pahar de gândaci asortat, o geantă și un certificat care comemorează cadoul.