Sari la conținut
Home » Grădina Zoologică din Târgu Mureș vine cu o nouă premieră. A făcut o achiziție de animale unice, nemaiîntâlnite la niciun alt Zoo din țară

Grădina Zoologică din Târgu Mureș vine cu o nouă premieră. A făcut o achiziție de animale unice, nemaiîntâlnite la niciun alt Zoo din țară

 Top 7 grădini zoologice din țara noastră.

La începutul acestei luni, Grădina Zoologică din Târgu Mureș a achiziționat animale unice în țară, în momentul de față, fiind vorba despre două girafe venite tocmai din Suedia, de la Grădina Zoologică Kolmården.

Acestea au făcut un voiaj de 2.300 de km, timp de trei zile, trecând prin cinci capitale europene (Copenhaga, Berlin, Praga, Bratislava și Budapesta), ulterior au parcurs localitățile Kecskemet, Szeged, Arad, Deva, Turda.

Girafele sunt două la număr, femele cu vârsta de doi (Kamala), respectiv trei ani (Pumpkin). Această acțiune a fost posibilă datorită programului de relocare a animalelor din Grădinile Zoologice pentru salvarea speciilor, fiind coordonat de Asociația Europeană a Acvariilor și Grădinilor Zoologice.

Conducerea Zoo și-a dorit acest transfer încă din primăvară, ca totul să fie pregătit înaintea începerii sezonului turistic, însă nu a fost posibil, întrucât girafele au nevoie de transport special de către firme specializate, iar acestea sunt prea puține la număr, de aceea, a fost nevoie de programare, transportul realizându-se abia în toamnă.

Girafele au avut nevoie de transport special

Girafele sunt animale unice la noi în țară, în premieră la Zoo Târgu Mureș, iar ca să ajungă aici au putut fi transportate doar în camioane și boxe speciale, de către firmele specializate care, în Europa, sunt doar trei la număr, fiind reprezentate prin trei antreprenori.

Dispozitivul special permite ca boxa girafelor să fie coborât sub nivelul podurilor, sau a pasajelor, iar drumul propriu zis trebuie făcut cu grijă fără ca animalele să fie scuturate pentru a evita rănirea lor, informează antena3.ro.

Reprezentanții Grădinii Zoologice din Târgu Mureș au mers în întâmpinarea camioanelor speciale la intrarea în oraș, ajutați de Poliția Locală Târgu Mureș. Noii oaspeți au fost întâmpinați cum se cuvine, cu padocul special pregătit.

În august, Zoo Mureș a deschis un coridor în care oamenii pot interacționa cu 16 lemuri

La începutul lunii august, Zoo din Târgu Mureș a mai venit cu o premieră, a inaugurat Poiana Lemurilor, un coridor unic în România pe care vizitatorii se pot plimba și au ocazia să interacționeze cu trei familii de lemuri cu coadă inelată, totul în condiții de siguranță, întrucât lemurii sunt animăluțe liniștite, nefiind agresive.

„Este primul coridor din ţară special amenajat pentru lemuri cu coadă inelată. E un răsfăţ special pentru cei mici, dar şi pentru cei mari deopotrivă, cu o zonă dedicată unde veţi putea să vă plimbaţi liber printre lemuri.

Acest coridor a fost amenajat folosind materiale reciclate. (…) Vizitatorii vor avea parte de o experienţă specială când se vor plimba printre aceste animale sau vor dori să hrănească lemurii cu coada inelată din Madagascar.

Felicitări echipei de la Grădina Zoologică pentru această realizare. Este făcută dintr-un buget minimal. Aş dori să felicit şi să mulţumesc şi colegiilor de la Consiliul Local care au susţinut financiar şi nu numai realizarea acestei investiţii”, a declarat primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, potrivit agerpres.ro.