De 878 Vizualizari

Video incredibil și UNIC cu o pereche de .. GIRAFE ALBE!

Astfel de exemplare au fost văzute doar de trei ori în lume

Două girafe cu leucism, o boală genetică ce se caracterizează prin lipsa pigmentului care dă colorit pielii, au fost surprinse, în premieră, într-un filmuleț.

Potrivit theguardian.com, girafele se aflau în Kenya, într-o zonă protejată.

Girafele au făcut deliciul localnicilor și al cercetătorilor. Cele două animale erau mamă și pui. Spre deosebire de albinism, animalele cu leucism continuă să producă melanină, doar că este redusă cantitatea pigmenților din piele, dar aceștia sunt prezenți în continuare în cantități optime în ochi, pene etc.

Leucismul este cauzat de exprimarea unei gene recesive, principalele responsabile pentru această condiție fiind considerate genele c-kit si mitf. În stadiul embrionar de dezvoltare, aceste gene produc o proteina defectă, care determină absența melanocitelor, celulele responsabile de producerea pigmenților. Prin urmare, există animale care au pielea complet albă sau acoperită cu pete.

După ce localnicii au surprins aceste două exemplare, conservaționiștii naturii au reperat girafele în ținutul Garissa din Kenya.

Ei au declarat că animalele erau foarte calme și deloc deranjate de prezența oamenilor. Potrivit specialiștilor, girafele albe au fost văzute doar de trei ori, o dată acum, o altă girafă albă fiind reperată în martie 2016 tot în acea zonă și o alta în Tanzania, în parcul național Tarangire.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X