Sari la conținut
Home » Ghidul complet de alimentație pentru puii de pisică. Primii pași spre hrana solidă

Ghidul complet de alimentație pentru puii de pisică. Primii pași spre hrana solidă

Considerați că acesta este ghidul dumneavoastră pentru înțărcarea pisicuțelor de la lapte sau lapte praf la solide.
În momentul în care, de obicei, aduceți acasă un pisoi nou-nouț la vârsta de opt sau nouă săptămâni, acesta a trecut deja printr-o tranziție semnificativă: a fost înțărcat de la lapte la alimente solide.

Dacă adoptați o pisicuță sau ați găsit un nou-născut, probabil că i-ați hrănit cu biberonul cu lapte sau ați urmărit-o pe mama lor cum alăptează.

Când încep pisicuțele să mănânce mâncare și să bea apă?

În aceste cazuri, s-ar putea să vă întrebați: „Când încep pisicuțele să consume mâncare propriu-zisă?”. Înțărcarea este, de obicei, un proces natural, mai ales dacă mama este implicată. Dacă îi hrăniți cu biberonul, procesul poate fi un pic mai complicat și este posibil să trebuiască să ajutați la conducerea lui.

Procesul de înțărcare implică trecerea de la laptele mamei la crochete și apă, ceea ce un pisoi va mânca și bea sub o anumită formă pentru tot restul vieții sale. Dacă pisica mamă este prin preajmă, ea va ști când este momentul potrivit pentru a începe înțărcarea și este mai bine să nu interveniți.

În general, puii de pisică vor începe să fie pregătiți să guste mici cantități de alimente solide și apă la aproximativ trei-patru săptămâni. Mâncarea și apa sunt complementare la această vârstă fragedă, așa că nu vă faceți prea multe griji dacă se joacă cu ele mai mult decât le mănâncă. Încă își primesc cea mai mare parte a nutriției de la mama sau de la o formulă în biberon.

Cu ce hrănești o pisică de 3 săptămâni?

Un pisoi în vârstă de 3 săptămâni își va primi toată nutriția din laptele mamei sau din formula dacă este hrănit cu biberonul. Unii pisoi pot fi pregătiți pentru hrană solidă la trei săptămâni. Dacă mama naturală este prin preajmă și alăptează, evitați să interveniți în acest proces – mama și puii vor ști când este momentul potrivit pentru a începe înțărcarea.

Dacă hrăniți un pisoi cu biberonul, discutați dacă introducerea alimentelor solide ar fi o idee bună. Așteptarea până la patru săptămâni poate fi cea mai bună soluție, în funcție de disponibilitatea pisoiului. Chiar dacă începeți cu alimente solide la trei săptămâni, sursa principală de nutriție a pisoiului va rămâne laptele sau laptele praf.

Cu ce hrăniți o pisică de 4 săptămâni?

Vei începe prin a hrăni micuța pisică cu ceea ce se numește „terci”, sau hrană umedă pentru pisici, precum și cu unele crochete uscate, formulate pentru pui de pisică. O rețetă de terci de mici dimensiuni presupune o jumătate de cutie de mâncare umedă pentru pisoi cu un sfert de cutie de lapte praf. Puneți jumătate de cutie de terci și de hrană uscată într-o farfurie din cușca pisoiului dumneavoastră și un bol cu apă în altă farfurie.

În general, pisicile adulte beau între 50 și 60 de mililitri de apă pe kilogram. Puteți pune această cantitate pentru un pisoi, dar să nu fiți surprins dacă nu o bea pe toată. Pisoiul ar trebui să primească în continuare lapte praf de trei ori pe zi (aproximativ la fiecare opt ore), sau ar trebui să i se permită să se alăpteze după cum dorește.

Cum introduceți animalul de companie în mâncare?

Nu uitați că înțărcarea este un proces și poate fi puțin mai greu pentru un pisoi hrănit cu biberonul să se orienteze fără instinctele mamei biologice. Totuși, nu este nevoie să vă simțiți vinovați ca părinți de pisoi, faceți o mulțime de lucruri pentru a ajuta la stabilirea unei baze nutriționale excelente pentru micuț. Răbdarea și monitorizarea vor fi esențiale pe măsură ce pisoiul trece la o nouă sursă de hrană.

La patru săptămâni, oferiți terciul, hrana uscată și apă, dar nu vă stresați cu privire la cât de mult mănâncă animalul de companie. Totuși, doriți ca pisoiul să înceapă să se obișnuiască cu gustul și textura. Dacă hrăniți cu biberonul, puteți oferi terciul dintr-o lingură sau dintr-un apăsător de limbă dacă pisoiul nu pare să mănânce din farfurie.

La cinci săptămâni, schimbați crochetele pentru pisici cu cele pentru pisoi și formula cu apă atunci când preparați terciul. Dacă la vârsta de patru săptămâni ați folosit un apăsător de limbă, încercați să faceți tranziția de la acesta coborându-l încet spre vasul cu terci pentru a indica faptul că acolo va fi mâncarea în viitor. Păstrați câte o jumătate de cutie de crochete pentru pisoi într-o farfurie pentru fiecare pisoi pe care îl îngrijiți, plus terci sau hrană umedă. Pregătiți și un bol cu apă.

Săptămânile cinci și șase sunt de tranziție. Vreți să continuați să hrăniți pisicuțele cu lapte sau lapte praf plus crochete pentru a atenua orice probleme digestive. Reduceți încet cantitatea de lapte praf, crescând în același timp cantitatea de crochete. Până la șapte săptămâni, pisoiul ar trebui să mănânce în principal hrană uscată, iar la opt săptămâni ar trebui să fie complet înțărcat, potrivit pawtracks.com.