Sari la conținut
Home » Informații și sfaturi despre alimentația puilor de pisică. Tranziția de la hrana umedă la cea uscată

Informații și sfaturi despre alimentația puilor de pisică. Tranziția de la hrana umedă la cea uscată

stirileprotv.ro

În momentul în care aduceți acasă un pisoi la vârsta de opt sau nouă săptămâni, acesta a trecut deja printr-o tranziție semnificativă: a fost înțărcat de la lapte la alimente solide. Însă, dacă adoptați o pisicuță sau ați găsit un nou-născut, probabil că i-ați hrănit cu biberonul sau ați urmărit-o pe mama lor cum alăptează.

În aceste cazuri, s-ar putea să vă întrebați: „Când încep pisicuțele să mănânce mâncare?”. Înțărcarea este, de obicei, un proces natural, mai ales dacă mama este implicată. Dacă îi hrăniți cu biberonul, procesul poate fi un pic mai complicat și este posibil să trebuiască să ajutați puțin. Indiferent de situație, trebuie să știți la ce să vă așteptați atunci când trebuie să-l înțărcați.

Când încep pisicile să mănânce mâncare și să bea apă?

Procesul de înțărcare implică trecerea de la laptele mamei la crochete și apă, ceea ce un pisoi va mânca și bea sub o anumită formă pentru tot restul vieții sale .În situația în care mama mai este prin preajmă va ști când este momentul potrivit pentru a începe înțărcarea și este mai bine să nu interveniți.

În general, pisicuțele vor începe să fie pregătite să ia gustări solide și apă în jurul vârstei de trei-patru săptămâni. Mâncarea și apa sunt complementare la această vârstă fragedă, așa că nu vă faceți prea multe griji dacă se joacă cu ele mai mult decât le mănâncă. Încă își primesc cea mai mare parte a nutriției de la mama sau de la o formulă din biberon.

Vei începe prin a hrăni micuța pisică cu ceea ce se numește „terci”, sau hrană umedă pentru pisici, precum și cu câteva crochete uscate special pentru pisicuțe. O rețetă de terci de mici dimensiuni presupune o jumătate de cutie de mâncare umedă pentru pisoi cu un sfert de cutie de lapte praf. Puneți o jumătate de cutie și adăugații hrană uscată într-o farfurie și un bol cu apă în altă farfurie.

În general, pisicile adulte beau între 50 și 60 de mililitri de apă pe kilogram de greutate corporală. Puteți pune această cantitate pentru un pisoi, dar nu fiți surprins dacă nu o va bea pe toată. Pisoiul ar trebui să primească în continuare lapte praf de trei ori pe zi (aproximativ la fiecare opt ore), sau ar trebui să i se permită să se alăpteze după cum dorește.

Cu ce hrănești un pisoi de 4 săptămâni?

Nu uitați că înțărcarea este un proces și poate fi puțin mai greu pentru un pisoi hrănit cu biberonul să se orienteze fără instinctele mamei sale biologice. Pisicile sunt un mic mister. Spre deosebire de câini, care au reputația de a fi cei mai buni prieteni ai oamenilor, prietenii noștri felini par să ne considere un rău necesar. Le curățăm litierele, le umplem vasele de apă și le cumpărăm copaci pe care să se cațere pentru a putea scăpa de noi.

Săptămânile cinci și șase sunt de tranziție. Vreți să continuați să hrăniți pisicuțele cu lapte sau lapte praf plus crochete pentru a atenua orice probleme digestive. Reduceți încet cantitatea de lapte praf în timp ce creșteți cantitatea de crochete. Până la șapte săptămâni, pisoiul ar trebui să mănânce în principal hrană uscată, iar la opt săptămâni ar trebui să fie complet înțărcat.

Dacă aveți grijă de un pisoi orfan, este posibil să nu știți când ar trebui să începeți să îi dați hrană solidă. Este un proces lent care durează aproximativ o lună. De asemenea, înțărcarea poate arăta puțin diferit pentru pisicuțele alăptate și pentru cele hrănite cu biberonul. În primul rând, lăsați-o pe mamă să preia conducerea dacă aveți grijă de o mamă pisică și de puii ei. 

Dacă interveniți în timp ce ea își înțarcă puii de la alăptare, poate fi mai dificil pentru toată lumea. Indiferent dacă pisoiul mănâncă de la mama sau de la biberon, puteți începe să puneți terci, hrană uscată și un vas cu apă la patru săptămâni. 

Lăsați pisoiul să exploreze și nu vă faceți prea multe griji cu privire la cât de mult mănâncă. Cea mai mare parte a nutriției și a hidratării lor provine încă din lapte sau lapte praf. Veți reduce treptat cantitatea de lapte sau de lapte praf pe care o primește pisoiul în timp ce creșteți cantitatea de alimente solide, iar în cele din urmă, pisoiul dumneavoastră va mânca doar hrană specială și va bea doar apă, informează pawtracks.com.