Sari la conținut
Home » Dieta pisicii: carbohidrați și proteine recomandate

Dieta pisicii: carbohidrați și proteine recomandate

Pisicuțele au nevoie de anumiți nutrienți pentru a avea oase și mușchi puternici, pentru a-și hrăni creierul în dezvoltare și pentru a-și dezvolta sistemul imunitar. Există o mulțime de alimente pe piață.

Unele alimente sunt în mod evident făcute pentru anumite etape de viață, iar pe ambalaj se menționează acest lucru, în timp ce alte alimente par să acopere toate etapele de dezvoltare ale vieții.

Ținând cont de faptul că un început bun este important pentru sănătatea și viața pe termen lung a pisicii dumneavoastră, veți dori să alegeți hrana care este adaptată pentru a satisface nevoile pisoiului dumneavoastră în această etapă crucială, altfel s-ar putea să vă treziți nevoiți să plătiți mai târziu servicii veterinare, medicamente și diete speciale.

Carbohidrați și proteine bune pentru dieta pisicii

Odată ce sunteți familiarizat cu cerințele nutriționale ale pisoiului și cu ingredientele pe care trebuie să le căutați, alegerea hranei potrivite va fi un joc de copii.

În primul rând. este important să luați în considerare faptul că pisicile sunt strict carnivore. Ele nu se hrănesc cu legume sau carbohidrați, așa că proteinele din carne de animal ar trebui să fie componenta principală din dieta pisicii.

Dacă pisica dvs. nu primește cantitatea corectă de proteine din carne, corpul său va fi deficitar și își va descompune propriul mușchi în încercarea de a furniza aceste substanțe nutritive. Proteinele de origine animală sunt esențiale pentru creșterea sănătoasă a mușchilor și a țesuturilor, furnizând aminoacizi esențiali, elementele constitutive ale țesuturilor.

Grăsimi: Sunt bune pentru pisica ta

Grăsimile sunt o componentă importantă în alimentația pisicilor tinere, ajutând la absorbția vitaminelor importante, cum ar fi vitamina A, D, E și K, și adăugând aromă la hrană pentru a spori plăcerea.

Grăsimile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de energie pentru pisica ta și servește, de asemenea, la adăugarea de uleiuri în organism pentru a menține sănătatea pielii și a hainelor de păr. O dietă prea săracă în grăsimi poate duce la o piele uscată și solzoasă, crescând probabilitatea de infecții ale pielii.

Departe de a fi rele pentru sănătate, grăsimile și acizii grași sunt necesari pentru o dezvoltare puternică la pisoi. Pisicuțele, în special, trebuie să fie hrănite cu o sursă de acizi grași arahidonici. Acești acizi sunt esențiali pentru coagularea sângelui și pentru creșterea pielii.

Vitamine și minerale

Pentru dezvoltarea oaselor și a dinților, sunt necesare vitamine și minerale precum calciul, fosforul și vitamina D.  Raportul și cantitatea acestor nutrienți sunt deosebit de importante pentru maximizarea densității și stabilității scheletului.

Lipsa echilibrului de vitamine și minerale în perioada de creștere a pisicilor va duce adesea la probleme osoase și articulare mai târziu. Pentru pisoi și pentru pisici există nevoi speciale de vitaminele A și B, împreună cu tiamina și niacina.

O dietă echilibrată pentru creștere

Cercetați-vă și discutați cu un expert dacă este necesar. Medicul veterinar sau nutriționistul de animale vă poate ajuta să selectați o dietă comercială completă și echilibrată care să răspundă nevoilor pisoiului dumneavoastră în creștere.

Unele rase au nevoie de o dietă mai adaptată, în funcție de potențialul de creștere preconizat, dar, în general, toate pisicile au nevoie de același echilibru de ingrediente. În plus, cu excepția cazului în care medicul veterinar v-a recomandat în mod explicit acest lucru, nu-i dați pisicii dumneavoastră suplimente separate de vitamine sau minerale cât timp se află încă în faza de creștere a dezvoltării sale.

Suplimentarea excesivă poate fi periculoasă, putând duce la o dezvoltare necorespunzătoare a scheletului și la alte probleme de sănătate. O hrană completă și echilibrată pentru pisoi ar trebui să furnizeze fiecare nutrient necesar, fără a fi nevoie de suplimente adăugate, potrivit petmd.com.