Sari la conținut
Home » De ce își pune câinele lăbuță pe mine? Comportamentul nu este întotdeauna atât de drăguț pe cât pare

De ce își pune câinele lăbuță pe mine? Comportamentul nu este întotdeauna atât de drăguț pe cât pare

Legătura dintre om și câine foto: Mundo Perros

Câinele tău poate recurge la tot felul de tertipuri atunci când vrea atenție, când vrea o recompensă sau o gustare, sau când vrea să se joace.

Există multe moduri în care câinii ne arată că ne iubesc. Dau din coadă când ne văd, fac contact vizual cu noi, se sprijină pe noi sau stau în poala noastră și dorm lângă noi. Cu siguranță putem adăuga pe listă și mângâierea noastră la loc.

@smuckersthepitbull Did you know? #dogs #dogsoftiktok ♬ original sound – Furry Flix Tv

Care este semnificația acestui comportament?

Câinele tău se uită la tine cu dragoste și dorință. Dintr-o dată, simțiți cum vă mângâie ușor brațul sau piciorul cu lăbuța lui. Poate vă întrebați: de ce pune câinele meu laba pe mine? Este un semn de ținere de mână în stil canin? Sau, poate că vrea o recompensă, câteva bătăi pe cap, puțină atenție sau poate o ieșire afară pentru joacă sau o pauză de oliță.

„Atunci când câinele tău pune laba pe tine, este cel mai adesea un semn de comunicare și nu înseamnă întotdeauna același lucru”, spune Dr. Mary Burch, doctor în comportament aplicat al animalelor și director al Programului pentru câini de familie al AKC.

Ce înseamnă cu exactitate punerea piciorului pe piciorul, mâna, piciorul sau poala ta? La fel ca și alte moduri prin care câinele tău încearcă să transmită un mesaj, punerea unei labe pe tine poate semnala câteva lucruri diferite. „Câinii folosesc limbajul corpului pentru a însemna: „Am o nevoie, cum ar fi „Trebuie să ies afară” sau „Mi-e foame – este timpul pentru cina mea””, spune Burch.

Încercați să comunicați cu animalul de companie

Oricare ar fi motivul, legătura cu caninul dumneavoastră este reală. Câinii doresc o gratificare instantanee, iar așteptarea până când sunteți gata să determinați sensul exact nu se potrivește întotdeauna cu animalul de companie. Deși este ușor să te întrebi ce vrea câinele tău, a face contactul haină-pe-piele este un comportament natural pentru câini. „Gândiți-vă la momentul în care un om îmbrățișează o altă persoană”, spune Burch. „Poate însemna: „Te iubesc”, „Îmi pare atât de rău pentru pierderea suferită” sau „Mă bucur să te revăd”. ”

Atingerea canină servește, de asemenea, ca modalitate de inițiere a comunicării. Gândiți-vă la momentele în care ați început o conversație spunând „Uh” sau „Dar”, sau ridicând mâna într-un cadru formal de grup. Câinii folosesc un picior pentru a umple golul de comunicare. Câinele învață rapid că dacă va întinde laba primește o reacție pozitivă.

Dându-vă lăbuța, de multe ori, ei vor doar o mângâiere. „Când mă gândesc la câinii mei care ar pune laba pe mine, îmi vine în minte Border Collie al meu, Laddie”, își amintește Burch. „Mă îndemna să îl mângâi. Iar dacă mă opream, lăbuța cobora din nou pe brațul meu”.

Îi este foame

Proprietarii răspund adesea acestui comportament oferindu-le câinilor mâncare, dulciuri sau resturi de la masă. Mâncarea înseamnă iubire în orice limbă și dacă stăpânii nu știu de ce câinele lor îi pipăie excesiv, oferirea unei bucățele gustoase este o soluție ușoară și rapidă. Cu toate acestea, făcând acest lucru, puteți provoca în mod neintenționat comportamentul nedorit de a bate frecvent din lăbuțe.

Unii câini ar putea la fel de repede să latre pentru cina lor decât să pună o labă pe poala dumneavoastră, dar acest lucru ar putea să nu producă recompensa de hrană. Odată ce un câine își dă seama că lătratul nu aduce nimic bun, plasarea unei labe pe corpul dumneavoastră ar putea fi următorul instrument alternativ pe care să îl încerce.

Au nevoie să iasă afară sau vor să vă capteze atenția

Un cățeluș care vrea să iasă afară pentru o pauză de oliță sau pentru joacă va încerca să vă atragă cu lăbuța, lătrând, dând din coadă sau apucând o jucărie și aruncând-o în poala dumneavoastră. Dacă lăbuța nu vă motivează să vă deplasați în aer liber, câinele poate recurge la a-și pune capul în poala dumneavoastră și să se holbeze direct la dumneavoastră.

Unii câini sunt mai independenți și s-ar putea să nu-și pună niciodată degetele de la picioare pe tine pentru a se oferi să te mângâie și pentru a-ți câștiga atenția. Alți câini sunt mai nevoiași și tânjesc după atingerea ta, așa că o vor face în mod repetat. Așa cum am menționat mai devreme, lăbărțarea ar putea fi doar o cerere pentru multe și multe mângâieri.

Anxietatea de separate poate fi un alt motiv

O lăbuță plasată strategic pe tine poate însemna, de asemenea, că animalul de compane este îngrijorat. Sunetul tunetului, anxietatea de separare, dacă ei cred că ești pe cale să pleci sau o bătaie bruscă la ușă pot speria un câine și îl pot trimite să-ți dea lăbuța pentru a se calma.

Respirația grea, o coadă joasă sau neliniștea pot însoți poziția labei câinelui dumneavoastră. Poți să calmezi îngrijorarea prin reasigurarea verbală că totul este în regulă, prin mângâieri, oferindu-i o jucărie prețioasă și, mai ales, înțelegând că are nevoie de un pic de confort.

Câinii sunt creaturi foarte perceptive și mulți pot simți când stăpânii lor se simt triști, singuri sau dezamăgiți. Dacă simțiți oricare dintre aceste emoții, ei pot încerca să vă înveselească, lăbărțându-vă mâinile sau picioarele pentru a vă oferi un plus de dragoste. Înțelegând de ce un câine pune laba pe tine, ești capabil să construiești o legătură cu câinele tău sau să o întărești pe cea pe care o ai, așa că nu-l îndepărta mereu, potrivit akc.org.