Sari la conținut
Home » Cinci moduri de îngrijire recomandate de medicul veterinar pentru laringita pisicilor.

Cinci moduri de îngrijire recomandate de medicul veterinar pentru laringita pisicilor.

De ce strănută pisicile?

Pisicile sunt creaturi vocale, iar pierderea mieunatului lor poate fi un semn îngrijorător. Laringita, sau inflamația laringelui, este una dintre cauzele principale ale pierderii vocii pisicilor, și poate avea o varietate de cauze subiacente.

În timp ce laringita cauzată de o boală virală se poate rezolva de la sine în câteva zile, în unele cazuri, cauza subiacentă poate fi gravă și poate necesita îngrijiri veterinare. Pisica și-a pierdut vocea? Există mai multe modalități de îngrijire prin care o puteți ajuta pe măsură ce își revine.

Ce reprezintă laringita la pisici?

Laringita la pisici este o inflamație a laringelui, cunoscută și sub numele de cutie vocală, care poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni diferite. Cum să vă ajutați pisica dacă își pierde vocea? Atunci când pisicile își pierd vocea, poate fi o situație îngrijorătoare pentru iubitorii de pisici.

Presupunând că sursa afecțiunii nu este gravă, felina dumneavoastră ar trebui să își recapete în curând vocea, în câteva zile. Iată cinci moduri grijulii prin care un proprietar de pisică își poate ajuta animalul de companie să se recupereze.

1. Puneți în funcțiune un umidificator acasă pentru animalul de companie

Rularea unui umidificator la domiciliu ajută la menținerea unui mediu mai confortabil și poate ajuta la procesul de recuperare. Poate adăuga umiditate în aer, ceea ce va ajuta la calmarea corzilor vocale inflamate ale pisicii dumneavoastră. Există două tipuri principale de umidificatoare: ceață rece și ceață caldă, ambele fiind la fel de eficiente.

2. Ștergeți secrețiile oculare sau nazale de pe fața pisicii

Curățarea ochiului sau a secreției nazale a pisicii trebuie făcută cu grijă, folosind o cârpă umedă. Este recomandat să folosiți o cârpă umedă caldă, nu rece, pentru a îndepărta secreția, deoarece acest lucru poate ajuta la calmarea ochilor și a nasului sensibil. Zona trebuie curățată de cel puțin două ori pe zi pentru a o menține proaspătă și confortabilă.

3. Dieta pisicii și sistemul imunitar

Stimularea sistemului imunitar al pisicii prin dietă și suplimente poate fi o modalitate foarte benefică de a ajuta organismul pisicii să lupte împotriva infecțiilor și să se recupereze mai repede. Dieta pisicii bogată în antioxidanți, acizi grași, proteine și aminoacizi este esențială pentru a vă menține pisica sănătoasă. Suplimentele de calitate adăugate, cum ar fi probioticele, enzimele digestive și antioxidanții, pot ajuta, de asemenea, la susținerea sistemului lor imunitar.

Cu toate acestea, este pertinent să rețineți că pisicile pot fi sensibile la schimbările bruște în dieta lor. Prin urmare, este prudent să le faceți o tranziție lentă de la o hrană la alta. De asemenea, ar trebui să vă consultați mai întâi cu medicul veterinar pentru sfaturi cu privire la ce suplimente să alegeți.

4. Oferiți-le ameliorarea durerii potrivit indicațiilor oferite de medicul veterinar

Deoarece pisicile încearcă în mod natural să își ascundă sau să își mascheze simptomele de durere, este util să puteți recunoaște când au dureri și să le oferiți o ușurare corespunzătoare. Nu se recomandă niciodată să oferiți unei pisici analgezice fără prescripție medicală, deoarece pisicile sunt foarte sensibile la AINS și sunt expuse riscului de a avea efecte secundare periculoase din cauza acestor medicamente.

Acizii grași Omega-3 și glucozamina pot fi utilizați în locul sau în plus față de analgezicele convenționale pentru a trata durerea și inflamația la pisici. Alte tratamente eficiente pentru durerea pisicilor includ căldură/gheață, terapia cu laser, chiropractica, terapia fizică, masajul și acupunctura. Este întotdeauna înțelept să vă consultați medicul veterinar cu privire la ce tip de ameliorare a durerii este cel mai potrivit pentru pisica dumneavoastră.

5. Observați-vă îndeaproape pisica

Este esențial să vă observați îndeaproape pisica pentru simptome suplimentare dacă și-a pierdut vocea. În timp ce laringita la pisici este cel mai adesea cauzată de o afecțiune subiacentă, cum ar fi o infecție a căilor respiratorii superioare, calicivirusul sau rinotraheita, alte afecțiuni mai grave ar putea fi cauza pierderii vocalizării.

O parte din a fi un proprietar responsabil de animale de companie constă în a recunoaște aceste schimbări de comportament și în a lua măsurile adecvate. Dacă credeți că pisica dumneavoastră și-a pierdut vocea din cauza unei boli, este înțelept să o duceți la veterinar pentru o examinare completă.

Când să îți duci pisica la veterinar

Dacă pisica dumneavoastră și-a pierdut vocea și remediile de acasă nu vă ajută după o zi sau două, este timpul să o duceți la veterinar pentru o examinare completă. Acest lucru este deosebit de relevant dacă pisica dumneavoastră este în suferință sau durere, sau prezintă simptome de laringită.

Medicul veterinar poate face teste, cum ar fi analize de sânge și de urină, pentru a exclude problemele sistemice. În plus, el poate prescrie un analgezic ușor sau alte medicamente pentru a vă ajuta pisica să se simtă mai bine.  După ce primesc tratament, majoritatea pisicilor își vor recăpăta vocea în 1-2 săptămâni. Cu toate acestea, simptomele pot persista mai mult timp dacă nu este tratată cauza de bază.

Gânduri finale

O pisică care își pierde vocea poate fi un semn îngrijorător și este imperios necesar să se identifice cauza de bază pentru a oferi îngrijiri adecvate. Cauzele laringitei la pisici pot varia de la infecții și substanțe iritante inhalate până la boli și cancer la gât.

În timp ce cazurile ușoare de laringită se pot rezolva de la sine în câteva zile, există mai multe modalități de a ajuta o pisică cu pierderea vocii. De la rularea unui umidificator în casă până la curățarea delicată a oricărei secreții de pe fața pisicii, aceste măsuri de îngrijire pot ajuta prietenul dumneavoastră felin în timp ce se recuperează.

Dacă aveți vreodată îngrijorări cu privire la sănătatea pisicii dumneavoastră, nu uitați să vă adresați medicului veterinar, potrivit pethelpful.com.