Sari la conținut
Home » Aveți cunoștințe care sunt alergice la căței? Cauze, soluții și remedii

Aveți cunoștințe care sunt alergice la căței? Cauze, soluții și remedii

Programul zilnic de mișcare al câinilor

Ai observat că de fiecare dată când interacționezi cu un câine îți lăcrimează ochii sau îți curge nasul? Potrivit statisticilor, 50 de milioane de oameni suferă de alergii, printre care se numără și cei care alergici la câini și pisici. Dacă acestea sunt simptome pe care le resimțiți, există o mare probabilitate să vă încadrați și dumneavoastră în această categorie.

Ce cauzează alergiile la câini?

Dacă ești un iubitor de câini, dar te apucă urticaria de fiecare dată când te apropii de unul, atunci cu siguranță ai o problemă. Contrar credinței populare, acest lucru nu se datorează de fapt faptului că ești alergic la câini, sau chiar la blana lor. Vă confruntați cu o reacție alergică la proteinele conținute în unele dintre produsele secundare ale unui câine. Aceste proteine pot fi găsite în mai multe locuri.

Mătreața

Părul de animale de companie este reprezentat de celulele moarte ale pielii care sunt eliminate periodic, mai des la unele rase decât la altele. Aceste celule moarte sunt prea mici pentru a putea fi văzute cu ochiul liber, dar devin aeropurtate ori de câte ori un câine se scarpină sau dacă praful este ridicat într-o încăpere. Aveți grijă deosebită să îndepărtați des părul nedorit al animalelor de companie și praful.

Saliva

Saliva este un alt iritant care conține proteine și care poate provoca alergii la câini. Pe măsură ce saliva se usucă, se desprinde de pe blana câinelui sau de pe altă suprafață și contaminează aerul, ajungând în căile respiratorii umane și provocând o reacție la oricine este sensibil la proteine.

Urină

Site-ul Paw Rescue afirmă că urina câinelui conține, de asemenea, aceleași proteine care induc alergii și, deoarece cristalele de urină nu se descompun niciodată complet, le puteți întâlni mult timp după ce un câine urinează pe ceva.

Simptomele alergiilor la câini

Nu există un set fix de simptome de care suferă toate persoanele care au alergii la câini. Reacția fiecărei persoane la iritanți poate varia. Unii oameni pot avea doar simptome ușoare, similare cu cele ale unei răceli obișnuite, în timp ce alții vor avea atacuri severe care pot deveni amenințătoare pentru viață. Potrivit Clinicii Mayo, simptomele pot include:

Curgerea nasului; strănut; congestie nazală; tuse; constricție a căilor respiratorii; ochi apoși; mâncărime; urticarie; erupții cutanate

Persoanele cu anumite boli pot fi în mod special predispuse la efectele alergiilor la câini. De exemplu, persoanele care suferă de astm sunt expuse unui risc deosebit de alergii la câini și chiar și cea mai mică cantitate de păr de animale de companie poate declanșa un atac de astm.

Cum să descurajați simptomele de alergie

Cel mai sigur mod de a face față alergiilor la câini este de a evita contactul cu câinii. Cu toate acestea, dacă vă iubiți caninul prietenos și nu credeți că puteți suporta să vă despărțiți de el, acest lucru poate fi greu de atins. Dacă reacția alergică este ușoară sau moderată, următoarele măsuri, combinate cu medicația adecvată pentru alergii, pot diminua simptomele la un nivel cu care puteți trăi.

Folosiți un aspirator cu filtru HEPA: Aspirarea poate ajuta la eliminarea alergenilor și a părului care se pot aduna în fibrele covorului, dar numai dacă aspiratorul dumneavoastră are un filtru HEPA. În caz contrar, aspiratorul va ridica alergenii de pe covor, dar, în loc să-i elimine, îi va redistribui în aer.

Luați în considerare îndepărtarea covoarelor: Covorul este cunoscut pentru faptul că adăpostește alergeni, iar trecerea la podele din lemn masiv sau linoleum ar putea ajuta la ameliorarea unora dintre simptomele dumneavoastră.

Spălați-vă câinele săptămânal

Îndepărtați părul de la animalul dumneavoastră de companie: Folosiți un accesoriu special de aspirare pentru a îndepărta rezidurile blănii și părul uscat. Periajul este bun, dar poate timite cu ușurință părul în aer și, prin urmare, ar trebui să fie făcut în aer liber sau de către un alt membru al familiei, dacă este posibil, potrivit PAWrescue.org.

Spălați-vă câinele săptămânal: de asemenea, este importantă îmbăierea regulată a câinelui cu un șampon dedicat care are efect de reducere a alergenilor. Poate ajuta la scăderea cantității de mătreață produsă. Șampoanele pentru animale de companie cu alergeni sunt, de obicei, sigure pentru utilizarea regulată pe animalul dumneavoastră de companie.

Rulați un filtru de aer de înaltă eficiență sau un purificator: Potrivit Clinicii Mayo, un purificator de aer cu un filtru de particule mici sau HEPA va ajuta la eliminarea matreții de animale de companie.

Spălați în mod regulat așternutul câinelui dumneavoastră: așternuturile câinelui pot fi pline de păr. Investiția într-un pat moale pliabil care poate fi aruncat în mașina de spălat este de mare ajutor.

Schimbați hainele după ce vă îmbrățișați cu animalul de companie: Părul se poate aduna pe hainele dumneavoastră, continuând să provoace iritații mult timp după ce timpul de joacă s-a terminat. Asigurați-vă că vă schimbați după contactul apropiat cu câinele dumneavoastră pentru a evita expunerea prelungită la părul de animale de companie.